CHP'den Başbakan'a teşekkür!

CHP Kocaeli Milletvekili Hurşit Güneş, “Özürlüler Kanunu”ndaki değişiklik çalışmalarına ilişkin, “Önümüzdeki günlerde 4 siyasi partinin genel başkanlarının imzasıyla mecliste bu değişiklik yapılacak. Bunu çok önemli ve olumlu karşılıyorum. Başbakan Erdoğa

CHP'den Başbakan'a teşekkür!

CHP Kocaeli Milletvekili Hurşit Güneş, “Özürlüler Kanunu”ndaki değişiklik çalışmalarına ilişkin, “Önümüzdeki günlerde 4 siyasi partinin genel başkanlarının imzasıyla mecliste bu değişiklik yapılacak. Bunu çok önemli ve olumlu karşılıyorum. Başbakan Erdoğan'a da teşekkür ediyorum” dedi.

Güneş, partisinin Kocaeli İl Başkanlığı'nda düzenlediği basın toplantısında, birkaç ay önce TBMM'de ilk olarak Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu, daha sonra MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır ve BDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan'la görüştüğünü belirterek, Anayasa'da yer alan “özürlü” sözcüğünün yerine “engelli” sözcüğünün konulması için varılan uzlaşmayı Ak Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş'la paylaştığını bildirdi.
 
Elitaş'ın konuyu Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a ileteceğini söylediğini ve bunu olumlu karşıladıklarını ifade eden Güneş, “AK Parti MKYK'da konu gündeme alınmış. Başbakan, başlattığım girişime olumlu yanıt vermiş. Bir anayasa değişikliğiyle önümüzdeki günlerde 4 siyasi partinin genel başkanlarının imzasıyla mecliste bu değişiklik yapılacak. Bunu çok önemli ve olumlu karşılıyorum. Başbakan Erdoğan'a da teşekkür ediyorum” diye konuştu.
 
“Sertleşen siyasi ortamda, uzlaşma ve yumuşamaya ihtiyaç var”
 
Güneş, Başbakan Erdoğan'a bu konuda bir mesaj ilettiğini ve mesajında, “Bir anayasa hazırlama sürecinde ve sertleşen siyasi ortamda, uzlaşma ve yumuşamaya ihtiyaç olduğunu” aktardığını dile getirerek, şunları kaydetti:
 
“4 siyasi partinin imzasıyla bir anayasa değişikliğinin küçük görülmemesi gerektiğini' iletmiştim. Kendisi de buna olumlu yanıt vermiş. Ülkemizde 9 milyon üzerinde engelli var. Böylelikle engellilerin önündeki engellerden birini de kaldırmış oluyoruz. Konu ayrıca engelliler açısından da son derece önemli. Bu bir anlamda küçük düşürücü sayılabilecek 'özürlü' sözcüğü, anayasadan çıkmış olacak. 'Özürlü', bir kabahati içeriyor oysa engellilerin hiçbir kabahati yok. Sadece bizimle beraber yaşamda engelleri var ve biz, engelleri kaldırmakla en azından azaltmakla sorumluyuz.”
 
Güneş, bu uzlaşmanın bir ölçüde gerçekleştiğini anlatarak, “4 siyasi parti, bir uzlaşma zemini yakalamış oluyor. Başbakan ve destek veren diğer siyasi partilere de teşekkür ediyorum. İnşallah böyle bir uzlaşma ortamı içinde daha demokratik bir anayasa hazırlama fırsatı bulmuş oluruz” ifadesini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler