CHP'de büyük kurultay

  CHP'nin 34'üncü kurultayı Ankara’da başladı. İki gün sürecek kurultayda bugün genel başkanlık, yarın ise parti meclisi seçimleri yapılacak. Kurultayın temasıysa “demokrasi ve değişim” olarak belirlendi. TEK ADAY GİRECEK İki gün sürecek kurultayda bugün

CHP'de büyük kurultay

 

 

CHP'nin 34'üncü kurultayı Ankara’da başladı. İki gün sürecek kurultayda bugün genel başkanlık, yarın ise parti meclisi seçimleri yapılacak.

 

Kurultayın temasıysa “demokrasi ve değişim” olarak belirlendi.

 

TEK ADAY GİRECEK

 

İki gün sürecek kurultayda bugün Genel Başkan seçimi yapılacak. Kılıçdaroğlu'nun tek aday olarak katılması beklenen kurultayın ikinci gününde ise 60 kişilik Parti Meclisi ile 15 kişilik Yüksek Disiplin Kurulu üyelikleri için seçim yapılacak.

 

34. Olağan Kurultay, 26 Şubat'ta gerçekleştirilen CHP'nin 16. Olağanüstü Kurultayı'nda kabul edilen yeni tüzüğe göre gerçekleşecek.

 

Partinin yeni tüzüğüne göre, genel başkanlığa aday olabilmek için, üye tam sayısının en az yüzde 10'unun yazılı teklifi gerekecek. Başkanlık divanı önünde imza verme zorunluluğu ise aranmıyor. CHP'nin kayıtlı 1282 delegesi bulunuyor.

 

KURULTAY BAŞKANI ESKİ AĞIR TOPLARDAN ALTAN ÖYMEN

 

Kurultay divan başkanlığını eski genel başkanlardan Altan Öymen yapacak.

 

Yeni tüzüğe göre parti meclisinde yüzde 33'lük kadın kotası, yüzde 10'luk gençlik kotası uygulanacak.

 

Kurultaya Rahşan Ecevit, Sevinç İnönü, Ali Topuz, Önder Sav gibi isimlerin de katılması bekleniyor.

 

KURULTAYDAN SALONUNDAN NOTLAR

 

Kurultay salonunun dışına CHP bayrakları ve Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun büyük boy posterleri asıldı.

 

Davetliler, basın mensupları ve partililer ayrı ayrı kapılardaki güvenlik noktalarında kontrolden geçirildikten sonra salona alındı.Salonun içi mavi, beyaz ve kırmızı renkte balonlar ile CHP bayrakları ile süslendi. Tribünlerin etrafı çeşitli sloganların dönüşümlü olarak yansıtıldığı ışıklı panolarla çevrildi. Panolarda ''Sevdamız Türkiye'', ''Milli irade hapsedilemez'', ''Baskı ve zulüm düzeni CHP ile bitecek'' gibi sloganlar yansıdı.

 

Divanın yer alacağı platformun ''Demokrasi ve Değişim Kurultayı'' pankartı, Türk bayrağı, Atatürk ve Kemal Kılıçdaroğlu posterleri ile CHP bayrağı asıldı. Sahnenin iki yanına da dev ekranlar yerleştirildi.Salonun saha bölümü basın için ayrılırken, tribünler delegeler, davetliler ve partililer için düzenlendi. Salonda ''Faşizme geçit yok'', ''Demokrasiyi biz getirdik, biz yücelteceğiz'', ''Kindar değil, özgür gençlik'', ''El ele, omuz omuza, CHP iktidara'', ''Liderimiz Kemal, hedefimiz iktidar'', ''Umudun adı Kemal'', ''Sevdamız Türkiye'' pankartları ve Kılıçdaroğlu'nun ''CHP'li olmak bağımsızlık, özgürlük ve halk için yılmadan mücadele etmek demektir. Yolumuz bu onurlu tarihi yazanların yoludur'' ile Atatürk'ün ''Benim iki büyük eserim vardır, biri Türkiye Cumhuriyeti diğeri CHP'dir'' sözlerinin yazılı olduğu pankartlar CHP'nin eski Genel Başkanlarından İsmet İnönü ve Bülent Ecevit'in fotoğrafları dikkati çekti.

 

NOTLAR

 

Kurultaya Rahşan Ecevit, Sevinç İnönü, Ali Topuz, Önder Sav gibi isimlerin de katılması bekleniyor.

 

— Tüzük kurultayında konuşma yapmak isteyince protesto edilen ve salondan çıkarılan İsa Gök, parti meclisi raporuna muhalefet şerhi koyan isimlerden biri olarak konuşma yapacak.

 

Kurultayın ikinci gününde yapılacak parti meclisi seçimine çarşaf listeyle gidilecek ancak Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu anahtar liste hazırlayacak. Anahtar listede Nihat Matkap, Erdoğan Toprak, Gürsel Tekin, Sezgin Tanrıkulu, Faik Öztrak, Sencer Ayata, Gökhan Günaydın, Şafak Pavey, Burhan Şenatalar, Aydın Ayaydın ve İhsan Özkes'in yer alması bekleniyor.

 

— Yeni tüzüğe göre parti meclisinde yüzde 33'lük kadın kotası, yüzde 10'luk gençlik kotası uygulanacak.

 

1282 delegenin oy kullanacağı kurultay divan başkanlığını eski genel başkanlardan Altan Öymen yapacak.

 

— Kemal Kılıçdaroğlu'na rakip çıkması beklenmeyen 34'üncü olağan kurultay, CHP liderinin dördüncü kurultayı olacak

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler