CHP: Referanduma gerek yok

 TONYA’DA çimento fabrikasına karşı çıkan CHP, referandum isteğine de soğuk bakıyor. Trabzon Milletvekili M. Volkan Canalioğlu, Tonya Platformu her yerde karşı olduklarını seslendiriyor. Fabrika için ayrı bir referanduma gerek yok” dedi. CHP Trabzon Mille

CHP: Referanduma gerek yok

 

TONYA’DA çimento fabrikasına karşı çıkan CHP, referandum isteğine de soğuk bakıyor. Trabzon Milletvekili M. Volkan Canalioğlu, Tonya Platformu her yerde karşı olduklarını seslendiriyor. Fabrika için ayrı bir referanduma gerek yok” dedi.
 
CHP Trabzon Milletvekili Volkan Canalioğlu Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın Tonya’ya yapılması planlanan Çimento Fabrikası için referandum yapılması önerisini getirmesine sıcak bakmadıklarını açıkladı. Tonya’nın bir bütün halinde muhtarından vatandaşına kadar bu çimento fabrikasına karşı olduğunu ifade eden Canalioğlu, “Tonyalılar bir bütün olarak konsensüs sağlayıp bu fabrikayı istemediklerini ifade ediyorlar.  Bunu da buldukları her platformda dile getiriyorlar. Bu nedenle fabrika için ayrı bir referandum yapmaya gerek yok” dedi.
 
Tonyalı’ların bu konu özelinde duruşlarını ortaya koyduklarını ifade eden Canalioğlu, “Burada siyaset yok, doğanın ve çevrenin korunması amacıyla ortaya koyulan bir hassasiyete ve ortak bir tepki var. Muhtarından, vatandaşına kadar herkes orada bir çimento fabrikası istemiyor. Hal böyleyken bu neyin referandumu? Tonya tarım, hayvancılık ve turizm odaklı hareket etmek istiyor. Zaten potansiyeli de bunu gerektiriyor. Hayata geçirilecek çalışmaların da bu çerçevede olması şarttır. Tonyalı bunun için yollara, sokaklara döküldü. Meselenin bu şekilde değerlendirilmesi gerek. Zorla baskıyla yapılan işten hayır gelmez. İktidarın önce bunun farkında olması gerek” ifadelerine yer verdi. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel