Cezasını adliyede çaycılık yaparak çekiyor

Trabzon'da kavga ettiği arkadaşını yaraladığı gerekçesiyle 3 yıl 1 ay 12 gün hapis cezası alan ve bir süre cezaevinde yatan hükümlü, kalan cezasını, "Denetimli Serbestlik Uygulaması" kapsamında, kendisine ceza veren mahkemenin bulunduğu Trabzon Adliyesi k

Cezasını adliyede çaycılık yaparak çekiyor

Trabzon'da kavga ettiği arkadaşını yaraladığı gerekçesiyle 3 yıl 1 ay 12 gün hapis cezası alan ve bir süre cezaevinde yatan hükümlü, kalan cezasını, "Denetimli Serbestlik Uygulaması" kapsamında, kendisine ceza veren mahkemenin bulunduğu Trabzon Adliyesi kantininde ücretsiz çalışarak çekiyor.

Trabzon'da 6 yıl önce kavga ettiği arkadaşı Ü.T'yi yaraladığı öne sürülen T.B. hakkında Trabzon 4. Asliye Ceza Mahkemesinde dava açıldı. T.B, yargılama sonucu söz konusu mahkemece "kasten yaralama" suçundan 3 yıl 1 ay 12 gün hapis cezasına çarptırıldı.

Mahkemenin kararının Yargıtayca onanmasının ardından hükümlü T.B. cezasını çekmek için hapse girdi. Bir süre cezaevinde kalan T.B, kalan hapis cezasının 1 yılın altına düşmesi sonrası yasal hakkı olan "Denetimli Serbestlik Uygulaması''ndan yararlanmak için adli makamlara müracaat etti.

Bunun üzerine adli makamlarca söz konusu uygulamadan yararlandırılan T.B, uygulamayı yürüten Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığına bağlı Denetimli Serbestlik Müdürlüğü görevlileri tarafından, kalan hapis cezasını kamu yararına ücretsiz çalışarak tamamlaması için kendisine ceza veren mahkemenin de yer aldığı Trabzon Adliyesi'ne yerleştirildi.

Hükümlü T.B, adliyenin kantininde günde 4 saat ücretsiz çalışarak cezasını çekiyor. T.B, bir süre burada ücretsiz çalıştıktan sonra cezasını tamamlayacak.

"Denetimli Serbestlik Uygulaması" çerçevesinde, aldığı hapis cezasının bir kısmını cezaevinde yatan hükümlüler, hapis cezasının 1 yılın altına düşmesinin ardından bir kamu kurumunda ücretsiz çalışarak cezasını cezaevi dışında çekebiliyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler