Cezaevinde isyan!

Diyarbakır Lice K Tipi Kapalı Cezaevi'nde bulunan bazı mahkumlar gardiyanların jandarma eşliğinde arama yapmasına tepki göstererek isyan çakırdı.Tutukluların camları kırması üzerine jandarma cezaevinden çekildi ve olaylar kısmen yatıştı.Diyarbakır Lice Cu

Cezaevinde isyan!

Diyarbakır Lice K Tipi Kapalı Cezaevi'nde bulunan bazı mahkumlar gardiyanların jandarma eşliğinde arama yapmasına tepki göstererek isyan çakırdı.

Tutukluların camları kırması üzerine jandarma cezaevinden çekildi ve olaylar kısmen yatıştı.

Diyarbakır Lice Cumhuriyet Başsavcılığı, tutukluların talebi üzerine 85 mahkumun kaldığı K Tipi Cezaevi'nde açık görüş yapabilmelerine imkan tanıdı. Açık görüş jandarmanın daha önce planladığı rutin arama gününe denk gelince olaylar çıktı. Adli ve siyasi suçlardan hüküm giyen bazı mahkumlar jandarma eşliğinde gardiyanların yapmak istediği aramaya direndi. Çıkan tartışma sonrası bazı mahkumlar yatakları ateşe verip camları kırdı.

Lice İlçe Kaymakamı Özer Özbek olaya el koyarak bizzat cezaevine gitti. Cezaevine takviye olarak güvenlik güçleri ve itfaiye ekipleri sevk edilirken, aramalar ikinci bir emre kadar durduruldu. İsyan başlatan mahkumların eylemlerine son vermeleri için dışarıda bekleyen aileleri ile görüşme yapılınca olaylar kısmen yatıştı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler