Çetenin 2 elemanı Trabzon'da!

Rusya İçişleri Bakanlığı, Türkiye bağlantılı kadın ticareti yapan fuhuş çetesine operasyon düzenlediklerini ve 5 kişinin gözaltına alındığını açıkladı. Çetenin diğer iki üyesinin ise Türkiye'de olduğu kaydediliyor.İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamad

Çetenin 2 elemanı Trabzon'da!

Rusya İçişleri Bakanlığı, Türkiye bağlantılı kadın ticareti yapan fuhuş çetesine operasyon düzenlediklerini ve 5 kişinin gözaltına alındığını açıkladı. Çetenin diğer iki üyesinin ise Türkiye'de olduğu kaydediliyor.

İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, 7 kişiden oluştukları belirtilen fuhuş çetesinin Rusya'nın güneyindeki Rostov bölgesinden kadınları kandırarak Türkiye'ye götürdüğü belirtildi. Açıklamaya göre çetenin başları, Kırgızistan vatandaşı bir kadın ve Türkiye vatandaşı eşi .

Rus güvenlik görevlileri, çeteyi 13 kadını fuhuş yapmaya zorlamakla suçluyor. 2005 yılından bu yana faaliyet gösteren çetenin Rostov bölgesinde kurbanlarını "yüksek maaşlı iş" vaadiyle kandırarak Türkiye'ye götürdükleri iddia ediliyor.

İddialara göre, zanlılar kadınların Türkiye'ye gitmesi için gerekli vize işlemlerine kendileri hal ediyor. Bakanlık açıklamasında, " Kadınları önce Karadeniz kıyısı Soçi limanına, oradan da gemiyle Trabzon'a götürüyorlar. Daha sonra ise çete üyeleri, Trabzon'da kadınları fuhuş için otel, restoran ve eğlence merkezlerine yerleştiyor" denildi.

Olayla ilgili soruşturma başlatılırken, Rusya İçişleri Bakanlığı'nın Trabzon'da bulunan çetenin iki organizatörü hakkında Türk meslektaşlarına bilgi verdiği kaydedildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel