"Çernobil D.Karadeniz'e uğramadı!"

Bölgedeki kanser vakalarının tamamına yakını bilimsel araştırmalarla Çernobil Patlaması'na bağlanırken ilginç bir iddia ortaya atıldıYaş çay alım sezonunu değerlendiren Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, 1986 yılında yaşanan Çernobil kazasında iddia edi

"Çernobil D.Karadeniz'e uğramadı!"

Bölgedeki kanser vakalarının tamamına yakını bilimsel araştırmalarla Çernobil Patlaması'na bağlanırken ilginç bir iddia ortaya atıldı

Yaş çay alım sezonunu değerlendiren Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, 1986 yılında yaşanan Çernobil kazasında iddia edilenin aksine radyoaktivite taşıyan bulutların Karadeniz Bölgesi’ne hiç uğramadığını söyledi. 

Sütlüoğlu, yaş çay alımları, ödemeler ve personel durumu ile ilgili yaptığı açıklamada “1. sürgünde 209 bin 920 ton çay aldık. 2. sürgün dönemi 16 Haziran başladı. Toplamda ise 230 bin ton çay aldık. Beyaz çayda toplamda 536 kilogram tomurcuk aldık. Nisan ayında aldığımız çayın karşılığı olarak 12 milyon TL ödeme yaptık. Mayıs ayında alınan çayın bedeli olarak ise 257 milyon TL’nin ödemesi gerçekleşti. Beyaz çay üretimi için Mayıs döneminde aldığımız 260 kilo gram çayın karşılığı olarak 74 bin TL ödeme yaptık. Mayıs ayı işçilik bedelleri olarak 19 Milyon TL ödedik. Budama tazminatlarını ödeme çalışmalarımız sürüyor. Erken ödenmesi için gayret sarf ediyoruz. Bilindiği gibi budama tazminatları hazine tarafından ödeniyor. Önümüzdeki hafta bu paranın hesaplarımıza aktarılacağı söylendi. Önümüzdeki hafta budama bedellerinin ödenmesini bekliyoruz. Personel durumumuz ise bin 380 memur, 2 bin 461’u kadrolu 9 bin işçimiz bulunmaktadır. 2013 yılında emekli olan personelimize 11 Milyon TL kıdem tazminatı ödedik” dedi.

Sütlüoğlu, Didi satışlarının hızla artarak devam ettiğini ifade ederek, “Didi satışlarımız geçtiğimiz yıl 80 milyon adetti. Şuan itibariyle 50 milyon adettir. Didi satışlarımız gayet güzel bir şekilde devam ediyor. Geçen yıla oranla yüzle yüzlük bir artış hedefliyoruz" diye konuştu. 

RADYASYON BULUTLARI DOĞU KARADENİZ'E HİÇ UĞRAMAMIŞ 

Sütlüoğlu, 1986 yılında yaşanan Çernobil faciası sonrası Türk çayı ile ilgili ortaya atılan asılsız iddiaların Türk çay sektörüne büyük zararlar verdiğini ifade ederek “Bir yanlış anlama var. Türk çayının radyasyonlu olduğu söylendi. Güneydoğu bizim çayımızı korkarak içmedi. O boşlukta yabancı menşeli çaylar o bölgeye girdi. Kiev'de bir Çernobil müzesi var. Çernobil olayı Ukrayna’yı derinden etkiledi. Buna çok önem veriyorlar. Müzelerinde yaşanan kazayı canlandırarak gelecek nesillerine aktarıyorlar. Bu müzeyi ziyaret ettik. Burada radyasyon bulutların ne tarafa gittiğini gösteren video var. Bu radyasyon bulutları kesinlikle bu tarafa hiç gelmediği görülüyor. Sadece ilk bulutlar İskandinav bölgesini etkiledi. İkinci patlamada ülkemizde Ege ve Marmara bölgesinde etkili oldu. Bulutlar bölgemize hiç gelmedi. Maalesef bu kabul ettik başkaları da kabul etti. İhracatımız olumsuz etkilendi. Bunu en iyi bilen Ukrayna’dır. Bunu Ukraynalı yetkililer belirtiyor. Bu bölgeye radyasyon bulutları hiç gelmemiştir. Çayımızda radyasyon olmamıştır. Bunu o dönemin yetkililerinin neden kabul ettiğini anlamak mümkün değil” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler