Cemaatin parası yetmeyince!

Parası çıkışmayan cemaat, buldukları ilginç bir yöntemle balkon saçağının üzerine üç metrelik minare yaptı.Çatalağzı beldesine bağlı Kırımsa Mahallesi’nde bulunan Kırımsa Camisi’nin minaresi görenleri şaşırtıyor. Çevre düzenlemesinin yanı sıra iç ve dış b

Cemaatin parası yetmeyince!

Parası çıkışmayan cemaat, buldukları ilginç bir yöntemle balkon saçağının üzerine üç metrelik minare yaptı.

Çatalağzı beldesine bağlı Kırımsa Mahallesi’nde bulunan Kırımsa Camisi’nin minaresi görenleri şaşırtıyor. Çevre düzenlemesinin yanı sıra iç ve dış bölümlerde eksikliklerin bulunduğu caminin minaresi de ilgi çekiyor.

Parası çıkışmayan mahalle sakinleri, cami kalkındırma derneği de kuramadı. Caminin minaresiz olmayacağını düşünen mahalleli, caminin üçüncü katındaki balkon saçağına yaklaşık üç metrelik yaptı. 57 yaşındaki mahalle sakini Raşit Aktaş, vatandaşların ailesini zor geçindirdiğini söyledi. Mahallelerinde zengin insan olmadığını belirten Aktaş, “Paramız olmadığı için camiyi de tamamen tamamlayamadık. Halkımız sıradan işlerde çalışıyor. Eskiden maden ocaklarında her evden bir insan çalışıyordu. Artık herkes özel sektörde çalışıyor. Yeterli para alamıyorlar zaten. Evlerini zor geçindiriyorlar. Onun için camimizi ve minaremizi tam teferruatlı yapamadık. Öyle gurbette zengin mahallelimiz de yok” diye konuştu.

Yaklaşık 2 ay önce camiye din görevlisi geldiğini söyleyen 23 yaşındaki Selahattin Altunkaya ise “İnsan görünce şaşırıyor. Bu imkanlara rağmen bunları yapmaya çalışmışlar. En azından bir şeyler çabalıyorlar. Yaklaşık 2 ay kadar önce buraya tayin oldum. İnşallah bizim de desteğimizle, caminin içi ve dışı çeşitli düzenlemeler istiyor. Daha iyi olacağını ümit ediyoruz. Minareyi gören vatandaşların hoşlarına gidiyor. En azından caminin minaresiz olmadığını söylüyorlar. Biliyorsunuz, cami minaresi ile bilinir ve sevilir” dedi.

Mahalle sakinleri, caminin eksikliklerini giderebilmek için hayırsever vatandaşlardan destek bekliyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel