Çaykur'da sendika krizi sürüyor

Haber61.Net  - Haber Merkezi - Bir süredir ÇAY-KUR'da devam eden sendika krizi her geçen gün yeni bir boyut kazanırken DİSK'e bağlı Gıda İş Sendikası Rize Temsilciliğinden bir açıklama yapıldı. Açıklamayı İl Temsilcisi Ergin Ay, yaparken ÇAY - KUR Genelin

Çaykur'da sendika krizi sürüyor

Haber61.Net  - Haber Merkezi - Bir süredir ÇAY-KUR'da devam eden sendika krizi her geçen gün yeni bir boyut kazanırken DİSK'e bağlı Gıda İş Sendikası Rize Temsilciliğinden bir açıklama yapıldı. Açıklamayı İl Temsilcisi Ergin Ay, yaparken ÇAY - KUR Genelinde işçilere yönelik baskı olduğu dile getirdi. Ay, " Öz Gıda İş Sendikası Rize Şube Başkanı Tevfik Hançeroğlu aleni bir şekilde suç işlemektedir. ÇAYKUR işçisini sendikalarına üye olmaya zorlamakta, üye olmayanların haklarını engellemekle tehdit etmektedir."dedi.

Ay, " Sözde işçi sendikası açıklamalarında sürekli ‘güçlü sendikamız’ vurgusu yaparak ÇAYKUR işçisini korkutabileceğini ve bu şekilde saltanatını sürdürebileceğini zannetmektedir. Hançeroğlu açıklamanın devamında, “Prensip olarak işçi arkadaşlarımıza yalan söylememeyi amaç edindik.” diyebilmekte ve kendisini komik duruma da düşürmektedir. ‘Güçlü’ sendikanızın gücünü işçiden ve hukuktan almadığına göre bu cesareti nereden almaktadır."ifadelerine yer verdi.

İşçilerden daha güçlü olmadıklarını ifade eden Ay, " Kanunlardan güçlü olmadığınız gibi, giderek sendikamızda birleşen ÇAYKUR işçisinden de güçlü değilsiniz. ÇAYKUR işçileri tehditlerinize kulak asmıyor, tüm fabrikalarda anketler yapıyor ve 2015 sözleşmesini de kendisi hazırlıyor. Bu nedenle daha çok kaygılanabilirsiniz. ÇAYKUR Genel müdürlüğü işçilerine yapılan baskı ve tehditler karşısında sessiz kalmamalı ve bu hukuksuzluğa ortak olmamalıdır."şeklinde konuştu.

DİSK/Gıda İŞ Sendikası olarak sonuna kadar üyelerimizin ve ÇAYKUR işçisinin yanında olacaklarını belirten Ay, " Kuru gürültüye pabuç bırakmayacağımızı buradan tüm halkımıza ilan ediyor ve işçilerimize açıkça baskı yapan, sendika seçme özgürlüğünü ve kanunları hiçe sayan bu sözde sendikacılara karşı Bölge Çalışma Müdürlüğünü ve Cumhuriyet Savcılıgını göreve çağırıyoruz."dedi. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel