ÇAYKUR'a 5 bin işçi olay oldu!

AK Parti Rize İl Başkanlığı görevinden istifa etmeden 1 gün önce Pazar ilçesinde gerçekleştirdiği köy ziyaretlerinde, Rize’deki işsizliğin önlenmesi için Çaykur’a 5 bin işçi almayı planladıklarını söyleyen Hasan Karal’ın açıklamaları Rize’de gündemi değiş

ÇAYKUR'a 5 bin işçi olay oldu!

AK Parti Rize İl Başkanlığı görevinden istifa etmeden 1 gün önce Pazar ilçesinde gerçekleştirdiği köy ziyaretlerinde, Rize’deki işsizliğin önlenmesi için Çaykur’a 5 bin işçi almayı planladıklarını söyleyen Hasan Karal’ın açıklamaları Rize’de gündemi değiştirdi.

 

Karal, Çaykur’daki zamanı dolan yaklaşık bin işçinin emekli olmaları halinde Çaykur’a 5 bin işçi alınması yönünde çalışmalarda bulunduklarını ifade etmişti.

 

Yapılan açıklamanın ardından Rize’de gündem bir anda değişti. Haberi alan binlerce kişi İŞKUR’a kayıt yaptırmak için akın ederken, açıklamayı yapan Başkan Karal ise Rize’deki bazı STK ve siyasi partilerin hedefi oldu.

 

Hasan Karal'ın konuya ilişkin verdiği cevap için diğer sayfaya geçiniz...

 

 

 

KARAL AÇIKLAMA YAPTI

Hasan Karal, konuyla ilgili bir açıklama yaparak, Çaykur’da 5 bin hemşerimizi istihdam etme gayretimizin olduğunu dile getirdiğimiz doğru olduğunu belirterek, “Yaptığım açıklamada ‘Çaykur’a 5 bin kişi alınacak’ şeklinde kesin yargı içeren bir cümle kesinlikle kullanılmamıştır. Sadece, kadrolu ve emekliliği gelmiş bin işçimizin emekliye ayrılması halinde doğacak olan boşluğu, yaklaşık 5 bin kişilik bir mevsimlik işçi alımıyla tedarik edebileceğimizi, bunun da çok önemli bir istihdam kapısı olacağını dile getirdik. Bu konuda verdiğimiz mücadeleyi anlatmaya çalıştık. Kaldı ki söz konusu düşünce, kendi başımıza buyruk ortaya atılmış bir fikir olmadığı gibi sayın başbakanımızla, ilgili bakanla ve Çaykur Genel Müdürümüzle yaptığımız ve yapmaya devam ettiğimiz istişareler neticesinde gündeme gelmiştir” dedi.

 

Yazılı açıklamasını “Bizler bu şehrin yerel siyasetçileri olarak, Rize’nin en büyük sorunlarından biri olan işsizliğin çözülmesi için mücadele veriyoruz.” şeklinde devam ettiren Karal, “Bu çözüm yollarını ararken de bölgenin can damarı olan bir teşekkülün, yani Çaykur’un menfaatlerine zararı dokunabilecek bir adım asla atmayacağımızı kamuoyu bilir. Elimizde böyle bir istihdam imkânı varsa bu imkânı Çaykur’un menfaatlerini de gözeterek hemşerilerimizin işsizliğini gidermek yolunda kullanmak, bir siyasetçinin en öncelikli görevlerinden olsa gerektir. İşçi alımı konusunu, hiçbir fizibilite yapmadan ve hiçbir argümana sahip olmadan acımasızca eleştirmek yerine, çözüme yönelik tepkiler ortaya koymak; şehrimiz için çok daha faydalı olacaktır. Çaykur, şu anda takriben 11 bin 850 kişiyle tarihinin en düşük seviyelerinde bir işçiyle üretimine devam etmektedir. Dolayısıyla, bu açıklamanın, asla bir seçim vaadi ya da popülist bir politikanın ürünü olmadığını bildirir, tüm hemşerilerime saygılar sunarım” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel