Çaykur işçilerinin grevi başladı

Çaykur’da yetkili Türk İş’e bağlı Tek Gıda İş Sendikası ile Çaykur adına Kamu İşveren Sendikaları arasında yapılan toplu iş sözleşmeleri görüşmelerinden netice alınamayınca bugün itibariyle alınan grev kararı uygulamaya konuldu.  Tek Gıda iş Sendikası Baş

Çaykur işçilerinin grevi başladı

Çaykur’da yetkili Türk İş’e bağlı Tek Gıda İş Sendikası ile Çaykur adına Kamu İşveren Sendikaları arasında yapılan toplu iş sözleşmeleri görüşmelerinden netice alınamayınca bugün itibariyle alınan grev kararı uygulamaya konuldu. 

 
Tek Gıda iş Sendikası Başkanı Mustafa Türkel ve sendika üyeleri bugün grev yeleklerini giyerek 08.00 itibariyle Çaykur ve Çaykur’a bağlı 58 işletmesinde grevi başlatırken, sendika üyeleri Çaykur Genel Müdürlüğü binasına “Bu iş yerinde grev vardı” afişi astılar. Çaykur önünde toplanan işçilerin grevine CHP, MHP, Türkiye Gençlik Birliği, Derelerin Kardeşliği Platformu, Halkevleri ve Türk İş’e bağlı diğer sendika temsilcileri de destek verdiler. Tek Gıda iş Sendikası Başkanı Mustafa Türkel, yaşanan grev sürecini değerlendirerek başlatılan grevin ancak Tek Gıda İş Sendikası ve üyelerinin istediği zaman sonuçlanacağını söyledi.
 
Türkel, greve destek vermeyen Çaykur işçilerine de seslenerek “Akşam evlerinize gittiğinizde eşiniz ve çocuklarınız size ‘baba arkadaşların grev yapıyor sen de greve katıldın mı ?’ diye sorduklarında yaşayacağınız utanç size yeter. Bu utançtan en kısa sürede kurtulacağınıza inanıyorum” diyerek onların da greve katılmaları çağrısında bulundu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler