Çaykur 2.sürgün yaş çay alımlarını sürdürüyor

ÇAYKUR Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, ikinci sürgün yaş çay alım kapsamında bugüne kadar 240 bin 453 ton yaş çay aldıklarını söyledi. Sütlüoğlu, yaptığı açıklamada, birinci sürgünde 231 bin 329 ton yaş çay aldıklarını, ikinci sürgün alımlarının ise 20 Hazi

Çaykur 2.sürgün yaş çay alımlarını sürdürüyor
ÇAYKUR Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, ikinci sürgün yaş çay alım kapsamında bugüne kadar 240 bin 453 ton yaş çay aldıklarını söyledi. Sütlüoğlu, yaptığı açıklamada, birinci sürgünde 231 bin 329 ton yaş çay aldıklarını, ikinci sürgün alımlarının ise 20 Haziran'da başlandığını hatırlattı.
 
Üreticinin zorlanmaması ve taze çay için ikinci sürgün alım kampanyasını ramazan öncesi başlattıklarını ifade eden Sütlüoğlu, "Yaptığımız çalışmalarla üreticilerimiz ramazanda rahat bir yaş çay dönemi geçirdi. İkinci sürgün yaş çay alımı kapsamında bugüne kadar 240 bin 453 ton yaş çay alımı gerçekleştirdik. Alımlarımız yüksek kesimlerde ve organik tarım havzasında günlük bin ton seviyelerinde devam ediyor. Hava şartları göz önüne alındığında Bayram sonrasında da devam edecek" dedi.
 
Sütlüoğlu, birinci ve ikinci sürgünde toplam 471 bin 782 ton yaş çay aldıklarını, bunun karşılığında yaklaşık 85 bin ton kuru çay ürettiklerini sözlerine ekledi. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler