Çaykara'nın zenginlerin namı yayıldı!

 Önce Alim, sonra vali, şimdi de milyarder yetiştiriyor.Bir dönem Alimleri, hocalarıyla nam salan Of , Çaykara-Dernekpazarı  İlçeleri, Şimdi de zenginleriyle konuşuluyor. Türkiye’nin En zengin 100 listesinde bölgeden 10 isim bulunuyor...Türkiye genelinde

Çaykara'nın zenginlerin namı yayıldı!

 

Önce Alim, sonra vali, şimdi de milyarder yetiştiriyor.

Bir dönem Alimleri, hocalarıyla nam salan Of , Çaykara-Dernekpazarı  İlçeleri, Şimdi de zenginleriyle konuşuluyor. Türkiye’nin En zengin 100 listesinde bölgeden 10 isim bulunuyor...

Türkiye genelinde yetiştirdiği hoca ve Alimlerle ünlü Trabzon'un Of ,Dernekpazarı Çaykara ilçeleri, son dönemlerde çıkardığı bürokratlar ve valilerle gündeme çıktı. Son olarak yapılan bir araştırma sonucunda ilk 100'e giren en zenginler listesinde de Of ,Dernek ve Çaykaralı 10 milyarder kendini gösterdi.

Trabzon'un Of ve Çaykara ilçelerinden çıkarak Türkiye'nin değişik bölgelerindeki cami ve müftülüklerde imam, hoca ve müezzin olarak görev yaparak adını duyuran bu iki ilçe, son dönemlerde de çıkardığı bürokratlarla gündeme geldi.

4 VALİSİ VAR

Trabzon'un Dernekpazarı Çaykara ve Of İlçesi Halen Türkiye'nin çeşitli illerinde görev yapan 4 valinin ise Çaykara Dernekpazarı patentli olduğu biliniyor. Bu valiler ise şunlar: Sebahattin Öztürk (Erzurum), Sabahattin Bilici (Kayseri), Doç. Dr. Ulvi Saran (Malatya), Seyfullah Hacımüftüoğlu (Rize)

DİN GÖREVLİSİ, BÜROKRAT, ŞİMDİ DE ZENGİN

Önce din adamlarıyla ün yapan Of ,Dernekpazarı, Çaykara ilçeleri, son dönemlerde yetiştirdiği bürokrat ve şimdi de çıkardığı zenginleriyle konuşuluyor.

 Ekonomi dergisi Forbes'in 2010 yılında yaptığı araştırmaya göre Türkiye'nin en zengin 100 işadamından 10'unun Trabzonlu olduğunu ortaya çıkarttı. Bu işadamlarından 7'sinin Oflu, 3'ünün Çaykara-Dernekpaz. ve 1'inin Araklı İlçesi’nden olduğu bildirildi.

Forbes Dergisi’nin araştırmasına göre ilk 100 kişi arasına giren Trabzonlu zenginler şunlar; Of İlçesi’nden Zafer Yıldırım, Ali Ağaoğlu, Saffet Ulusoy, Yılmaz Ulusoy, Alican Ulusoy, Yaşar Aşçıoğlu,Çaykara’den,İbrahim Cevahir,

 Zafer Kurşun, ve Süleyman Varlıbaş ile Araklı İlçesi’nden Dursun Çebi ismi yer aldı.

Dernekpazarı OF VE ÇAYKARALI ZENGİNLER

Araştırmaya göre en zengin 100 kişinin 10'unun Trabzonlu olduğu listenin 38. sırasında Oflu olan Zafer Yıldırım bulunuyor. Çaykaralı iş ortağı Zafer Kurşun ise 39. sırada. Bu listenin 44. sırasında yine Oflu olan Ali Ağaoğlu var. 54. sırada ise Dernekpazarlı İbrahim Cevahir yer alıyor. 67. sırada ise Oflu olan Saffet Ulusoy, 68. sırada Yılmaz Ulusoy ve 69. sırada Alican Ulusoy adlı akrabalar var. Listenin 88. sırasında ise Yaşar Aşçıoğlu bulunuyor. Araklı İlçesi’nden Adnan Çebi ise listenin 95. sırasında yer alırken, Çaykaralı işadamı Süleyman Varlıbaş 99. sırada kendine yer buldu.

Bu zengin işadamlarımızın bazıları ilçelerine yatırım anlamında yaptığı bir iş olmadığı görülmektedir. Yatırım yapanlarında biraz daha çok, hiç bir şey yapmayanlarında biraz daha duyarlı olmaları ilçe halkı tarafından beklenmekte, ümit edilmektedir.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel