Çaykara'da ayılar köylülere rahat vermiyor!

Trabzon’un Çaykara ilçesi Arpaözü ve Demirkapı köylüleri özellikle son dönemde ayıların kovanlarına verdiği zararlar nedeniyle zor günler yaşıyor.Bu köylere 2 günde bir giderek kovanları tahrip eden ayılar köy sakinlerine rahat yüzü göstermiyor. Evlerinde

Çaykara'da ayılar köylülere rahat vermiyor!

Trabzon’un Çaykara ilçesi Arpaözü ve Demirkapı köylüleri özellikle son dönemde ayıların kovanlarına verdiği zararlar nedeniyle zor günler yaşıyor.
Bu köylere 2 günde bir giderek kovanları tahrip eden ayılar köy sakinlerine rahat yüzü göstermiyor. Evlerinden geceleri dışarı adım atamadıklarını belirten Arpaözü köyü sakinlerinden Ali Öztürk, ayıların saldırısı nedeniyle mağdur olduklarını söyledi. Köyde kendisi gibi birçok kişinin kovanlarına saldıran ayılara karşı hiçbir şey yapamadıklarını belirten Öztürk “Yasalar nedeniyle ayılara bir şey yapamıyoruz. Evlerimizin yanına kadar gelen ayılara müdahale edemiyoruz. Ayının koruması var da vatandaşın koruması yok mu ? Yayla mevsiminde evlerimizden dışarı çıkamaz hale geldik. Yetkililerin hemen hemen Doğu Karadeniz Bölgesi’nin bir çok noktasında yaşanan bu mağduriyeti gidermesini bekliyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel