Çayın evinde 87 ton kaçak çay!

KOM ekipleri, 21 Şubat tarihinde Adana'dan Rize'ye gelen bir kamyonu takibe aldı. Kamyon Rize'nin Gülbahar Mahallesi'nde durdurularak arandı. Kamyonda 15 ton kaçak çay ele geçirildi. Polis ekipleri sonra kamyonun son durağı olan Rize'de bir çay fabrikasın

Çayın evinde 87 ton kaçak çay!

KOM ekipleri, 21 Şubat tarihinde Adana'dan Rize'ye gelen bir kamyonu takibe aldı. Kamyon Rize'nin Gülbahar Mahallesi'nde durdurularak arandı. Kamyonda 15 ton kaçak çay ele geçirildi. Polis ekipleri sonra kamyonun son durağı olan Rize'de bir çay fabrikasına baskın düzenledi.

Baskında fabrikada bulunan 72 ton çaydan numune alınarak incelenmesi için Çaykur laboratuvarlarına verildi. Yapılan incelemede toplam 87 ton çayın kaçak olduğu ortaya çıktı. Çayların İran sınırı üzerinden yurda sokulduğu tahmin ediliyor. Ele geçirilen 87 ton kuru çayın Rize çayı olarak paketlenip piyasaya sürülmek istendiği anlaşıldı

Öte yandan ele geçirilen çayların Türk Gıda Kodeksi'ne uyum göstermeyen kalitede olduğu ortaya çıktı. Operasyonda, bugüne kadar kaçak çaya yönelik gerçekleştirilen operasyonlara kıyasla en yüksek miktarda kaçak çay ele geçirildiği belirtildi. Olayla ilgili İ.Ö., H.K., A.B. ve A.A. isimli 4 kişi gözaltına alındı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Rize İl Emniyet Müdürü Şammaz Demirtaş, kaçak çay, sigara, silah ve kaçak ete karşı başlattıkları mücadelelerin aralıksız devam edeceğini belirtti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel