Çay üreticisinden ilginç Ramazan çözümü!

Rize’de üreticiler, sıcakta oruçluyken çay toplamanın zor olacağı düşüncesiyle hasadı sahurdan sonra yapıyor. Güneş doğar doğmaz hasadı bırakarak, bir sonraki gün kaldığı yerden devam ediyorlar.Doğu Karadeniz’de 200 binden fazla üreticisi olan çay, ramaza

Çay üreticisinden ilginç Ramazan çözümü!

Rize’de üreticiler, sıcakta oruçluyken çay toplamanın zor olacağı düşüncesiyle hasadı sahurdan sonra yapıyor. Güneş doğar doğmaz hasadı bırakarak, bir sonraki gün kaldığı yerden devam ediyorlar.

Doğu Karadeniz’de 200 binden fazla üreticisi olan çay, ramazan ayında tarlaya girmek zorunda kalanları zorluyor. Ramazanın ikinci sürgün yaş çay kampanyası dönemine denk gelmesi sebebiyle üreticiler, sıcaklardan etkilenmemek ve daha fazla susuzluk çekmemek için tarlalara sahurdan sonra giriyor. Bazıları hasadı, iftardan sonra tarlalarına seyyar lambalar çekerek yapıyor.

Sahurdan sonraya yaklaşık iki saat çay toplayan üreticiler, güneş doğar doğmaz işi bırakarak bir sonraki gün yeniden gelmek üzere tarladan ayrılıyor. Üreticiler, oruçluyken tarlaya girmenin kendilerini oldukça etkilediğini, özellikle sıcaklara ve susuzluğa maruz kalmamak adına sahurdan sonra çay toplamanın daha cazip olduğunu söylüyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler