ÇAY-KUR'da grev tutmadı!

 TEK Gıda İş Sendikası’nın Çaykur’da dünden itibaren 58 işletmede 10 bin işçiyle yürürlüğe koyacağını ilan ettiği grev, daha başında akamete uğradı. Sendikanın çağrısına rağmen sözleşmeli ve kadrolu işçilerin büyük bir çoğunluğu grev kararına uymadı. Çayk

ÇAY-KUR'da grev tutmadı!

 

TEK Gıda İş Sendikası’nın Çaykur’da dünden itibaren 58 işletmede 10 bin işçiyle yürürlüğe koyacağını ilan ettiği grev, daha başında akamete uğradı. Sendikanın çağrısına rağmen sözleşmeli ve kadrolu işçilerin büyük bir çoğunluğu grev kararına uymadı. Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, “İşçilerimiz, üreticilerimiz, hemşehrilerimiz bizim çağırımıza uydular” dedi. 
 
Kadrolu İşçiler Grev Yapmadı 
SÜTLÜOĞLU, 7 bin 200 mevsimlik işçileri olduğunu, kendilerine 24 Nisan tarihine kadar süre verdiklerini belirterek, “2 gün daha süreleri olmasına rağmen 5 bin 150 mevsimlik işçimiz gelerek işbaşı yaptı. Kadrolu işçilerimizin sayısı ise 2 bin 687’dir. Bu işçilerimizden de 2 bin 650’si işinin başındadır. Kalanları da grevli değil izinlidirler. Bu grev hayata geçmemiştir” dedi.
 
Grev Gözcüleri Bile Bıraktı 
GREVİN Rize’de tutmayacağını sendika yetkililerine söylediğini kaydeden Sütlüoğlu, “‘Mahcup olacaksınız’ dedim. Rabbimiz’e şükürler olsun dediğimiz gibi oldu. Akli selim galip geldi.  Bazı fabrikalarımızda tereddütte olan işçilerimiz vardı. Tüm arkadaşlarının çalıştığını görünce onlar da çalışmaya başladı. Grev gözcüleri bile gözcülüklerini bırakıp çalışmaya başlamıştır” dedi.
 
TEK Gıda İş Sendikası’nın dünden itibaren 58 işletmede 10 bin işçi ile yürürlüğe koyacağını ilan ettiği grev amacına ulaşamayarak başlamadan sona erdi. Tek Gıda İş Sendikası’nın çağrısına rağmen sözleşmeli ve kadrolu işçilerin büyük bir çoğunluğu grev kararına uymadı. Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu bu durumu, “ İşçilerimiz, üreticilerimiz, hemşerilerimiz, yaptığımız çağrıya uydular. Bugün itibariyle tüm fabrikalarımızda işçilerimiz iş başı yaptılar. Sendika grev kararı aldı. İşçilerimiz ise iş kararı aldılar. Çalışma kararı aldılar. İşbaşı yaptılar. 7 bin 200 mevsimlik işçimiz var. Biz bu işçilerimiz işe başlamaları için 24 Nisan tarihine kadar süre vermiştik. İki gün daha süreleri var. Buna rağmen şu anda 5 bin 150 mevsimlik işçimiz gelerek fiilen iş başı yaptılar, çalışmaktadırlar Kadrolu işçilerimizin sayısı 2 bin 687’dir. Bu işçilerimizden 2 bin 650’si işinin başındadır. Kalanları da grevde değil, izinlidirler. Bu grev hayata geçmemiştir” dedi. 
 
Çaykur’da yetkili sendika olan Tek Gıda İş Sendikası tarafından dün başlayan greve işçi katılımı çok düşük olduğu belirtildi. Sendikanın grev kararına rağmen sendikaya üye binlerce işçi greve gitmeyerek iş başı yaptı.
 
SÜTLÜOĞLU: AKLI SELİM GALİP GELDİ
Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu grevin başladığı ilk saatlerden itibaren fiilen bittiğini belirterek sendikanın grev kararı aldığını işçilerin ise iş kararı aldığını söyledi.
 
Sütlüoğlu açıklamasında, “Sendika yetkililerine bu grevi hayata geçirmelerinin mümkün olmadığını söylemiştim. Burada 'bu mümkün değildir' dedim. 'Siz olmayacak bir şeyin peşindesiniz. Burada mahçup olacaksınız' dedim. Yasal olarak bu grevi yapmak zorunda olduklarını söylediler. 'Onun için başlatıyoruz' dediler. Rabbimize şükürler olsun dediğimiz gibi oldu. Akliselim galip geldi " dedi.
 
"Kalan 2 bin 50 işçinin de kendilerine tanınan yasal süre içerisinde gelip iş başı yapmalarını bekliyoruz" diyen Sütlüoğlu "Sabah bazı fabrikalarımızda çok az sayıda işçi greve katılıp katılmama noktasında tereddüt yaşadı. Sayıları çok azdı. Tüm arkadaşlarının çalıştıklarını görünce onlarda kart basarak çalışmaya başladılar. Grev gözcüleri bile gözcülüklerini bırakarak çalışmaya başladılar. Bu grev havada ve kağıt üzerinde kalmıştır. Çaykur işçisinin kararlılığı, bölge insanının kararlılığı, akliselimin galip gelmesi sonucunda Çaykur ve Çaykur işçisi işinin başında, yeni çay sezonuna hazır şekilde beklemektedir” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler