Çavuşlu köyünde veliler de okuyor

Trabzon'un Vakfıkebir ilçesinin Çavuşlu köyünde başlatılan 'Okullar Hayat Olsun' kampanyasına veliler ile öğrenciler birlikte kitap okuyarak destek veriyor.Okuma kampanyasına verdiği destekle dikkatleri üzerine çeken Vakfıkebir Kaymakamı Sedat Sırrı Arıso

Çavuşlu köyünde veliler de okuyor

Trabzon'un Vakfıkebir ilçesinin Çavuşlu köyünde başlatılan 'Okullar Hayat Olsun' kampanyasına veliler ile öğrenciler birlikte kitap okuyarak destek veriyor.

Okuma kampanyasına verdiği destekle dikkatleri üzerine çeken Vakfıkebir Kaymakamı Sedat Sırrı Arısoy, İlçe Milli eğitim Müdürü Şahin Işık ve İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Yaşar Saral, projeyi yerinde incelemek için Çavuşlu Köyü İlkokulu ve Ortaokulu'nu ziyaret etti.

"VELİLER DE YARIŞA GİRMELİ"

Yüzlerce veli ve öğrenciyi birlikte kitap okurken gören Kaymakam Arısoy velilere ve öğrencilere hitaben yaptığı teşekkür konuşmasında şöyle konuştu: "Veliler de okuyor kampanyasının ilçemizde uygulanmaya başlaması ilk günden beri beni çok etkiledi. Gerçekten kitap okumak arzusu ile zaman ayırarak bayanlarımızın bu kampanyaya destek vermeleri ve sahiplenmeleri sevindirici bir durum. Belki ilçe merkezinde velilerin okula yakınlığı açısından biraz daha avantaj olabilir, ancak köy ortamında sizlerin göstermiş olduğu iltifat ve ilgi ise takdire şayan."

Projenin iki önemli özelliği olduğuna dikkat çeken Kaymakam Arısoy, "Türkiye'de 7- 17 yaş grubu arasındaki kitap okuma alışkanlığının azalmasının önüne geçmek, ikinci olarak da evde velilerin rol model olduğu gerçeğine vurgu yapmak istedik. Çocuklarınıza kitap okuyun demekten çok sizlerden görmeleri çok daha iyi bir örnek teşkil ediyor. Ancak hedefimiz, Vakfıkebir İlçesi'ndeki tüm okullarımızın velilerinin çocuklarıyla beraber kitap okuma yarışına girmesidir." dedi.

"VELİLER, MODEL OLMALI"

Çavuşlu İlkokulu ve Ortaokulu'nun başlattığı bu örnek uygulamayı takdirle karşıladıklarını söyleyen Vakfıkebir İlçe Milli Eğitim Müdürü Şahin Işık yaptığı değerlendirmede, "Herkes kitap okumayla ilgili bir eşeyler söyler, öneminden bahseder. Ama işin esası burada gördüğünüz gibi köylünün, velilerin, öğrencilerin, öğretmenlerin, okul - aile birliğinin ve okul müdürünün bu işe sahip çıkması." şeklinde konuştu. Bu çalışmadan iki türlü beklentileri olduğuna vurgu yapan Işık, "Hedef kitle olan öğrencilerimize kitap okuma alışkanlığı kazandırma konusunda ciddi çalışmalarımız var. Ancak işin kaynağı veliler olduğu için eğer öğrenci velileri kitap okuyarak öğrencilere örnek model olurlarsa hem öğrencilerimiz kitap okuma alışkanlığı kazanır, hem de öğrencilerimiz eğitimle ilgili süreçlerde tüm sorunlarını tanıyarak daha çok okula yaklaşıp ve ısınacaklardır." dedi.

"OKULLARI HALKA AÇTIK"

2011 yılında Milli Eğitim Bakanlığı, Orman ve Su işleri Bakanlığı ile Türkiye Belediyeler Birliği Başkanlığı'nın düzenlemiş oldukları protokol gereği okulları halka açtıklarını ifade eden Vakfıkebir İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Yaşar Saral, "Burada da okulumuzun kütüphanesini ve bilgisayar laboratuarlarını halkın hizmetine sunmaktan gururluyuz. Sadece burada değil, ilçemizin bütün köylerinde bu projeyi hayata geçirdik. Amacımız, insanlarımızı okuyan bir toplum haline getirmektir." ifadelerini kullandı.

"DOĞRU YOLDAYIZ"

Okul Müdürü Osman Bozali ise yaptığı konuşmada, köyün ve okulun çevre koşullarını da dikkate alarak kendileri için en iyi projeyi seçtiklerinin altını çizdi. Bozali, "Öğrencilerimizin başarısı ve geleceği için en güzel uygulamanın bu olacağını düşündük ve ne kadar doğru bir yolda olduğumuzu anladık. Amacımız sadece velilerimizin kitap okumasına yönelik değil. Hepimiz bir arada okuyoruz. Projenin temelinde velilerimizin kitap okuyarak öğrencilerimize model olması ve öğrencilerimizin de okumalarını sağlamaları yatıyor." ifadelerini kullandı.

Okul- Aile birliği Başkanı Mustafa Bayraktar ise, bu kampanyanın önemini bütün velilerle paylaştıklarını ve çok yararlı bir proje olduğu konusunda hemfikir olarak uygulamaya karar verdiklerini söylerken, Edebiyat Öğretmeni Leman Tanyel de, henüz projenin başında olmalarına rağmen yararlı olduğuna kesinlikle inandığını ifade ederek destek verenlere teşekkür etti.

Öğrenciler ve öğrenci velileri ise proje sayesinde kitap okuma alışkanlığı kazandıklarının altını çizerek, projeye sonsuz destek vereceklerini söylediler.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler