Çarşıbaşı'nda ilginç proje

Çarşıbaşı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Çarşıbaşı Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından, ilçedeki SBS ve LYS'deki başarı oranının yükseltilmesi amacıyla hazırlanan ''İmkan Ver Başarayım' isimli proje uygulamaya kondu.  Çarşıbaşı

Çarşıbaşı'nda ilginç proje

Çarşıbaşı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Çarşıbaşı Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından, ilçedeki SBS ve LYS'deki başarı oranının yükseltilmesi amacıyla hazırlanan ''İmkan Ver Başarayım' isimli proje uygulamaya kondu.

 

Çarşıbaşı İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Akıl, yaptığı açıklamada, 2009-2010 eğitim öğretim yılında yapılan çalışmalarla SBS sınavlarında ilçenin sıralamasının olumlu yönde değiştiğini belirterek, şunları kaydetti: ''Bu olumlu gelişme üzerine, 2010-2011 eğitim öğretim yılında da başarının devamını sağlamak üzere Çarşıbaşı Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfıyla bir proje hazırladık. Başbakanlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nca kabul edilen 24 bin TL'lik bir proje uygulanmaya başlamıştır. Bu projeyle 64 lise öğrencisi, 150 ilköğretim okulu öğrencisine SBS ve LYS sınavlara hazırlama seti alınmıştır. Yine bu çerçevede ilköğretim 6-8 sınıf öğrencileri ile ortaöğretim kurumlarımızın 9-12 sınıflarına hazırlık ve aylık ölçme ve değerlendirme sınavları yapılarak, ilçede kurulan ?Bilgi Destek Komisyonu? sonuçları inceleyerek gerekli rehberlik çalışmalarını yapmaktadır.''

 

Akıl, dershaneye gidemeyen öğrenciler için de yetiştirme kursları açıldığını belirterek, ''Ayrıca dershaneye gidemeyen öğrenciler, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünce açılan yetiştirme kurslarınca sınavlara hazırlanmaktadır. Ekonomik, ulaşım, araç, kaynak kullanım eksikliği ile karşılaşan bütün sınıflarda sınavlara hazırlanan öğrencilerin, Kaymakamlıkça ihtiyaçları karşılanmakta'' dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler