Çarşıbaşı'nda bilyeli arabalar yarışacak

 Trabzon'un Çarşıbaşı ilçesinde, geçmişte çocukların vazgeçilmez eğlencelerinden olan ancak unutulmaya yüz tutan bilyeli arabalarla "RALLİSKEFİYE" adı altında yarışma yapılacak."RALLİSKEFİYE Bilyeli Araba Yarışması-2013" Tertip Komitesi Başkanı Barış Tayl

Çarşıbaşı'nda bilyeli arabalar yarışacak

 Trabzon'un Çarşıbaşı ilçesinde, geçmişte çocukların vazgeçilmez eğlencelerinden olan ancak unutulmaya yüz tutan bilyeli arabalarla "RALLİSKEFİYE" adı altında yarışma yapılacak.

"RALLİSKEFİYE Bilyeli Araba Yarışması-2013" Tertip Komitesi Başkanı Barış Taylan Şahin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yok olma eşiğine gelen kültürleri yaşatmak, çocukluk yıllarını hatırlamak amacıyla bilyeli araba yarışması düzenlemeye karar verdiklerini belirtti.

Yarışmanın ralliye benzediğini ifade eden Şahin, "Çarşıbaşı'nın eski adı İskefiye'dir. Yörede hala İskefiye adıyla anılır. Elimizdekileri birleştirince RALLİSKEFİYE adı ortaya çıktı. İstedik ki çocuklarımız bilgisayar ile bilyeli araba arasındaki farkı görsün, dedelerimiz çocukluklarını hatırlasın" dedi.

Şahin, 11 Ağustos Pazar günü ilkini  gerçekleştirecekleri yarışmayı, gelecek yıllarda sürdürmeyi planladıklarını kaydederek, "Yarışmamız her geçen yıl daha da gelişecek. Önce çevre ilçelerde, sonra çevre illerde, daha sonra Türkiye'de ve en sonunda da dünyada duyulacak. Formula kadar olmasa da dünyaca ünlü bir yarışma olmasını hedefliyoruz. Tabii epeyce zamanımızı alacak ama olsun, biz yine çalışmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

Zamanla unutulmuş başka oyunlar da olduğunu, ilerleyen yıllarda bu oyunları da yarışmaya dahil etmek istediklerini anlatan Şahin, "Bu noktada halkımızın büyük desteğine ihtiyacımız olacak. Yarışmalara hem yarışmacı hem de izleyici katılımının fazla olması yarışmamızın geleceği açısından çok önemli" ifadelerini kullandı.

Şahin, yarışmada dereceye girenlere çeşitli ödüller vereceklerini de sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler