Cankurtaran'da karla mücadele devam ediyor

Artvin Valisi Kemal Cirit, kentte iki gündür etkili olan kar yağışı nedeniyle ulaşımın güçlükle sağlandığı 690 rakımlı Cankurtaran Geçidi’nde sürdürülen yol açma çalışmalarını denetledi.Beraberindeki Jandarma Komutanı Albay Mustafa Çelik, Emniyet Müdürü H

Cankurtaran'da karla mücadele devam ediyor

Artvin Valisi Kemal Cirit, kentte iki gündür etkili olan kar yağışı nedeniyle ulaşımın güçlükle sağlandığı 690 rakımlı Cankurtaran Geçidi’nde sürdürülen yol açma çalışmalarını denetledi.

Beraberindeki Jandarma Komutanı Albay Mustafa Çelik, Emniyet Müdürü Hüsrev Salmaner, Borçka Kaymakamı Şakir Öner Öztürk, Borçka Belediye Başkanı Oral Küçük ve İl Özel İdare Genel Sekreteri Orhan Yazıcı ile Cankurtaran Geçidi’ne gelen Vali Kemal Cirit, Karayolları 102. Şube Şefi Mesut Balmumcu'dan bilgi aldı.

Kar kalınlığının 50 ila 150 santimetreye ulaştığı yolda mahsur kalan araçların sürücüleriyle görüşen Cirit, geceden itibaren yolda kalan 4 TIR sürücüsüne beraberinde getirdiği yiyecek ve içeceklerden ikram etti.

Araçların içinde günlerce bekleyen sürücüler, yakınlarına cep telefonları ile yaşadıkları sıkıntıları bildirdiler. Cankurtaran Bölge Trafik Denetleme ve İstasyon Amirliği'ni de ziyaret eden Cirit, burada görevli polis memurları ile görüştü ve çalışmalarında kolaylıklar diledi.

Cankurtaran Geçidi’nde kar ve buzlanma nedeniyle ulaşımın güçlükle sağlandığını belirten Vali Cirit, "Karayolları ekiplerimiz kar yağışı sırasında ve sonrasında yolu ulaşıma açık tutmak için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Trafik Bölge İstasyon Amirliği ekipleri de yolda mahur kalmış sürücülere yardım ediyor" dedi.

Cirit, mecbur kalmadıkça trafiğe çıkmamaları konusunda sürücüleri uyararak, "Trafik ekipleri, Borçka ve Hopa çıkışında zincir takmış küçük araçların geçişlerine izin veriyor. Kamyon ve TIR’ların geçişine ise izin verilmiyor" diye konuştu.

Cirit, Borçka-Muratlı bölgesinde hastalanan bir kişiyi, hastaneye ulaştırmak için sürdürülen yol açma çalışmalarını bir süre yerinde takip ederken, yoldaki kuşlara da yem attı. Vali Cirit, denetimlerin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, iki gündür etkisini artırarak sürdüren kar yağışı dolayısıyla il genelinde 164 köy yolunun ulaşıma kapandığını ve yaklaşık 50 köye de elektrik verilemediği ve eğitime havanın durumuna göre verilen aranın uzatılacağını söyledi.

20131213aw000016_01.jpg

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel