Canalioğlu uyardı; Akyazı da çöker mi?

CHP Trabzon Milletvekili M. Volkan Canalioğlu, torba yasasının görüşüldüğü TBMM’de 2 günde 3 kez söz alarak torba yasanın yanısıra Akyazı ile ilgili konuştu.Volkan Canalioğlu, Erzurum’da çöken kayak pistini gündeme getirerek, “Yarın Akyazı stadında da böy

Canalioğlu uyardı; Akyazı da çöker mi?

CHP Trabzon Milletvekili M. Volkan Canalioğlu, torba yasasının görüşüldüğü TBMM’de 2 günde 3 kez söz alarak torba yasanın yanısıra Akyazı ile ilgili konuştu.

Volkan Canalioğlu, Erzurum’da çöken kayak pistini gündeme getirerek, “Yarın Akyazı stadında da böyle bir durumla karşılaşabilir miyiz. Çünkü Erzurum’da çöken kayak pistini yapan müteahhit ile Akyazı müteahhidi aynı kişi..  Dolgu alanı üzerine yapılan spor tesislerimizde Erzurum benzeri bir olay yaşar mıyız? diye endişe etmeye başladık. Buradan ilgilileri uyarıyorum” ifadelerini kullandı.

TORBA YASA

Canalioğlu torba yasasının toplumun tüm kesimlerinin beklentilerine cevap vermediğini belirterek, “Bu yasa polis, öğretmen, engelli vatandaşlar, tarlada çalışan kadınlarımız ve taşeronlara hiçbir şey vermemektedir” dedi. Canalioğlu Soma’da hayatını kaybeden vatandaşların yakınlarının da sorunlarını gündeme getirerek, SOMA yazılı pankart açtı.

Canalioğlu, TBMM’de görüşülmekte olan torba yasası ile ilgili olarak 2 günde 3 kez söz aldı. Canalioğülu, yasanın 28, 34 ve 39. maddeleri üzerine yaptığı konuşmada, yasanın toplumun bütün kesimlerinin beklentisini karşılayacak, onların yaşamlarını kolaylaştıracak, beklentilerine cevap verecek maddeler olmadığını savundu. Canalioğlu, öğretmenlerin çok zor şartlarda görev yaptığını belirterek, “Birçoğumuz öğretmeniz..Hepimiz buralara kadar gelmişsek öğretmenlerimizin bunda payı büyüktür. Ancak, yasada öğretmenler için bir yıpranma payı bile yok” dedi.

Canalioğlu,  polislerin gece gündüz, hayatları pahasına görev yaptıklarına değinerek konuşmasını şöyle sürdürdü: “Polislerimizin özlük hakları ile ilgili beklentileri var.  3600 ek gösterge beklentileri bile yerine getirilemiyor. Çoluk çocukları üniversiteye başlıyor, ardından ikinci şark hizmetine gönderiliyor. Yasada polislerimizle de ilgili bir düzenleme yok.” ifadelerini kullandı.

Engellilerin de durumuna değinen Canalioğlu, “Türkiye’de nüfusa göre yüzde 12.29 engelli vatandaşımız var. Bunların yüzde 22’si fiziksel çevre düzenlemesi olmadığı için sokaklara çıkamıyor. Yüzde 50’si toplu araçlara binmekte zorluk çekiyor. 40 bin engellinin işe alınacağı açıklandı, kaç kişi alındı bilemiyoruz. Onlarla da ilgili bir düzenleme yok” dedi.

Canalioğlu, kırsal kesimde yaşayan kadınlarımızın da zor şartlarda yaşamlarını sürdürdüğünü, tarlada, bağda, hayvan bakımında çalışan kadınlarla ilgili hiçbir düzenleme bulunmadığına değinerek, “Torba yasasında Trabzon’un Çaykara, Düzköy, Tonya gibi ilçeleri ile yüksek köylerde yaşayanlarla ilgili hiçbir şey göremedik. Kadınlarımız bu bölgelerde aile ekonomisine katkı sağlamaya çalışıyorsa ve bunların sigortaları yoksa onların günahı nedir”  diye konuştu.

Volkan Canalioğlu taşeron işçilerle ilgili olarak da, “Çöp aracını arkasında iki kişi var. Biri kadrolu işçi diğeri taşeron. İstenildiğinde kapı dışarı ediliyorlar. Bu yetmiyormuş gibi şimdi İşkur işçileri eklendi. Bunların durumu daha da vahim. 4 ay çalışıp kapı dışarı ediliyorlar. 660 bin taşeron işçisi var. Neden bu kadar çoğaldı. İnsanlar karınlarını doyurmak, evlerine ekmek götürmek için ne iş bulursa, şartlar ne olursa koşuyorlar. Az kazanın ama çok iş yapın mantığı ile köle gibi çalıştırılıyorlar” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler