Canalioğlu merkezde 2.ilçe istedi

 CHP Trabzon Milletvekili Volkan CANALİOĞLU  içişleri komisyonundan gelen Büyükşehir Belediyesi Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde değişiklik yapılmasına dair kanun Tasarısı ile Büyükşehir olacak iller arasında yer alacak olan Trabzon

Canalioğlu merkezde 2.ilçe istedi

 

CHP Trabzon Milletvekili Volkan CANALİOĞLU  içişleri komisyonundan gelen Büyükşehir Belediyesi Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde değişiklik yapılmasına dair kanun Tasarısı ile Büyükşehir olacak iller arasında yer alacak olan Trabzon ili merkezinde kurulacak olan Yavuz selim İlçesine ilave olarak merkezde 1 ilçe ve İlçe Belediyesi daha kurulmasını istedi

Canalioğlu İçişleri komisyonunda yaptığı konuşmada toplam nüfusu 757.353 olan Trabzon’un yeni oluşacak ilçe sınırları içerisinde 305.231 nüfusu olduğunu bu nüfusun bir ilçeye bağlanmasının hizmetler noktasında sıkıntılar getireceğini bu nedenle Trabzon merkezinde GAZİ adı ile ikinci bir ilçe ve aynı adla belediye kurulması gerektiğini söyledi.

Ayrıca CHP’li içişleri komisyon üyeleri de bu doğrultuda gerekçeli bir önerge verdirdi. Bu önergede kurulması istenen GAZİ ilçesine toplam nüfusu 65.175 i bulan ve mahalleye dönüşecek merkez köylerinin bağlanmasını önerdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel