Canalioğlu: Biz olsaydık raylı sistesmi...

Trabzon Büyükşehir belediye başkan adaylığı için ismi netleşen ancak adaylığını henüz resmi olarak açıklamayan CHP Trabzon Milletvekili M. Volkan Canalioğlu, Trabzon’da raylı sistemin faaliyete sokulamamasını eleştirdi.Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan

Canalioğlu: Biz olsaydık raylı sistesmi...

Trabzon Büyükşehir belediye başkan adaylığı için ismi netleşen ancak adaylığını henüz resmi olarak açıklamayan CHP Trabzon Milletvekili M. Volkan Canalioğlu, Trabzon’da raylı sistemin faaliyete sokulamamasını eleştirdi.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Volkan Canalioğlu, belediye başkanı olarak görev yaptığı 2004-2009 döneminde güç koşullar altında Trabzon’a önemli yatırımlar yaptıklarını belirterek “Bugün işbaşında biz olsaydık, raylı sistem Trabzon halkına hizmet veriyor olacaktı. 40 yıldır kent merkezine dökülen çöp rezaletine son verdik. Belediye Sarayı’nı kasamızdan 5 kuruş çıkmadan, hatta belediyemizin kasasına da 7 milyon TL koyarak Trabzon’a kazandırdık. Hamamizade İhsanbey Kültür Merkezi’ni yaptık. Uzunsokak’ı trafiğe kapatarak halkımızın kullanımına açtık, 45 yeni park yaptık. Kısıtlı bütçe ile daha birçok yatırımlar yaptık” dedi.

“Şu anda Trabzon’da adeta trafik rezaleti yaşanmaktadır" diyen Canalioğlu "Türkiye’nin hiçbir kentinde bu kadar bir trafik rezaleti yoktur. Belediye Başkanı bu kente 5 yıl kaybettirmiştir. Kente gelen bir yabancının şehir merkezine ulaşması mümkün değildir. Trabzon halkı 2014 yılı Mart ayında yapılacak yerel seçimlerde güler yüzlü, halkın hizmetinde olan Sosyal Demokrat Belediye’ye yeniden kavuşacaktır. Biz görevde kalsaydık şu anda Fatih Mahallesi ile Atatürk alanı arasında raylı sistem faaliyete geçmişti” ifadelerini kullandı.

Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nun katıldığı bir TV programındaki konuşmalarını eleştiren Canalioğlu, “Biz bütçemizi halkımızın yararına kullandık. Sen önce 4 trilyon lira harcadığın Meydan Parkı’nın hesabını ver. Belediye iş yapmıyor ki müteahhitlere borcu olsun. İş yapanın borcu olur. Biz belediyeye geldiğimizde çalışanlar maaşlarını iki ayda alabiliyor, emeklilere ikramiye olarak mezar yeri veriliyordu. Belediye Sarayı yaptık onlara verdik. Ama onlar buranın açılışını bile yapamadılar. Sahillerde yürüyecek yer kalmamıştı. Çöp yığınları dağlar gibi idi. Hamamizade İhsanbey Kültür Merkezi’ni yeniden yaptık. Yaptığımız tüm yatırımları belediyemizin imkanları ile gerçekleştirdik. Yaptığı tek iş meydan parkı ve Tanjant’ı Fatih mahallesine bağlayan 50 metrelik yoldur. Halkımız önümüzdeki yerel seçimlerde Büyükşehir Belediyesi ile ilçe belediyelerinde tercihlerini CHP’den yana kullanacaktır” açıklamasında bulundu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler