Camiler ve din görevlileri haftası kutlandı

Samsun Müftülüğü ve Samsun Büyükşehir Belediyesi, yakında kutlanacak olan “Camiler ve Din Görevlileri Haftası” vesilesiyle, Samsun İlkadım ve Canik ilçelerinde görev yapan din görevlilerine eşleriyle beraber Samsun'u tanıma fırsatı sundu.İlkadım ve Canik

Camiler ve din görevlileri haftası kutlandı

Samsun Müftülüğü ve Samsun Büyükşehir Belediyesi, yakında kutlanacak olan “Camiler ve Din Görevlileri Haftası” vesilesiyle, Samsun İlkadım ve Canik ilçelerinde görev yapan din görevlilerine eşleriyle beraber Samsun'u tanıma fırsatı sundu.

İlkadım ve Canik ilçelerinde görev yapan din adamları Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz’ın ev sahipliğinde sabah kahvaltısında bir araya geldiler ve sonrasında da Başkan Yılmaz’ın rehberlik ettiği gezi ile yaşadıkları kenti daha yakından tanıma fırsatı buldular.

Samsun’un tarihi, çevre güzellikleri, temizliği, tarihi eserleri, ekonomisi, şehir düzeni ve kenti ilgilendiren önemli projelerle ilgili Başkan Yılmaz’dan bilgi alan din görevlileri ve eşleri daha önce görmedikleri ve bilgi sahibi olmadıkları yerleri görüp bilgi sahibi oldu.
Yapılan organizasyona Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz’ın yanı sıra Samsun İl Müftüsü Yrd. Doç. Dr. Hayrettin Öztürk, Samsun Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Turan Çakır, SASKİ Genel Müdürü Coşkun Öncel, Genel Sekreter Yardımcısı Sefer Arlı, Fen İşleri Daire Başkanı Mustafa Yurt, Çınarlık Belde Belediye Başkanı ve Samsunspor Futbol Şube Sorumlusu Nihat Soğuk, İlkadım İlçe Müftüsü Yahya Polat, Canik İlçe Müftüsü Şakir Pinal ile Canik ve İlkadım ilçelerinde görev yapan din görevlileri ve eşleri katıldılar.

Sabah yapılan kahvaltı sırasında konuşan Samsun İl Müftüsü Yrd.Doç.Dr. Hayrettin Öztürk, partisi ve görüşü ne olursa olsun tüm belediye başkanlarının halka hizmet etmek için çalıştıklarını ifade ederek, “İyi hizmeti gördüğümüz zaman takdir etmeliyiz, teşekkür etmeliyiz. Ben 1986 yılında geldim Samsuna. O zamanlar bu sahillerde gezemezdiniz. Büyükşehir Belediye Başkanımız Yusuf Ziya Yılmaz Beyden Allah Razı olsun. Ben bu teşekkürü başkalarına da yapıyorum. Hizmet veren her belediye başkanına teşekkür ediyorum. Kendisinin Samsun için yaptığı hizmetler takdir edilmesi gereken hizmetlerdir. Hangi parti olursa olsun hizmetleri takdir etmez ve teşekkür etmezsek bu hizmetler bir gün bizim elimizden alınır. Bu vesileyle Yusuf Ziya Yılmaz beyefendiye Samsun'a yapmış olduğu büyük hizmetlerden dolayı huzurlarınızda sizin adınıza takdirlerimi ve teşekkürlerimi sunuyorum, dua ediyorum” diye konuştu.
Başkan Yılmaz da yaptığı konuşmada, yapılan her hizmet ve attıkları her adımda Samsunlulara layık olmak için çaba gösterdiklerini belirterek, “Saygıdeğer müftümüze nezaket ve övgü dolu konuşması için teşekkür ediyorum. Aslında Samsununumuzu biz kendimiz tam olarak bilmiyor ve tanımıyoruz. Biz kentimizi tam olarak bilmezken başkalarının kentimizi tanımasını beklemek ve kentimizle ilgili bilgili olmasını beklemek çok zor. Ben bu gezileri yaparken kibirli bir yaklaşımla bakın şunu yaptık, bunu yaptık, ne güzel yaptık demek için değil, şehri nereye götürdüğümüzü, ne yapmaya çalıştığımızı, çocuklarlarımıza neyi bırakmak istediğimizi anlatmak için yapıyorum. Bunların cevabını vermeye çalışıyorum. Sizler insanların eğitimlerine, kültürlerine katkı sağlayan değerli kamu görevlilerisiniz. Bizim toplumun yanlış alışkanlıkları olarak gördüğümüz bazı davranışları düzeltme konusunda sizlerden çok yararlanabileceğimizi düşünüyorum” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel