Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik, Artvin’de

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, "Artvin’in doğal güzelliklerini Türkiye’ye, dünyaya tanıtma, daha çok turist çekme konusunda altyapı çalışmaları daha hızlı bir şekilde önümüzdeki dönem içerisinde devam edecek" dedi. Artvin Valisi Kemal Ciri

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik, Artvin’de
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, "Artvin’in doğal güzelliklerini Türkiye’ye, dünyaya tanıtma, daha çok turist çekme konusunda altyapı çalışmaları daha hızlı bir şekilde önümüzdeki dönem içerisinde devam edecek" dedi.
 
Artvin Valisi Kemal Cirit tarafından karşılanan Bakan Çelik, şehir merkezine 7 kilometre mesafedeki bin 200 rakımlı Artvin Kafkasör Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesinde bir süre incelemelerde bulundu.
 
Çelik, kent ormanında beraberindekilerle yaklaşık 2 kilometrelik yürüyüş yaptı, yetkililerden kent ormanı ve turizm alanı hakkında bilgi aldı.
 
Bakan Çelik, yaptığı açıklamada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Rize’deki açılışlar vesileyle programlara katıldığını, hem doğum yeri olan Artvin’de hem Rize’de hem de Trabzon’da bazı ilçeleri, bazı yerleşim birimlerini, bazı köyleri ve turizm alanlarını bu 3-4 günlük süre içerisinde gezme imkanı bulduğunu ifade etti.
 
Artvin'in, Kafkasör'ün Türkiye’nin ender turizm alanlarından biri olduğunu vurgulayan Çelik, şöyle konuştu:
 
"Kent ormanını görme imkanımız oldu. Yeni valimiz de göreve başladı. Artvin’in doğal güzelliklerini Türkiye’ye, dünyaya tanıtma, daha çok turist çekme konusunda altyapı çalışmaları daha hızlı bir şekilde önümüzdeki dönem içerisinde devam edecek. Böylece bu bölgeye daha yoğun bir insan ziyareti gerçekleşmiş olacak. Bu konuda bizim üzerimize ne görev düşüyorsa buradaki yerel dinamiklerle beraber Türkiye’nin dört bir yanına olduğu gibi buraya da hizmet etmek görevimizdir."
 
Yusufeli Barajı inşaatının "çok uzun bir hikaye" olduğunu anlatan Çelik, şunları kaydetti:
 
"Netice itibarıyla barajın yapımı kesinlik kazandı. Muratlı, Borçka ve Deriner barajları faaliyete geçmiş durumda. Yıllardır sularımız boşa aktı, bizler baktık. Şimdi inşallah boşa akmıyor, artık Çoruh Nehri dolu akıyor. Onun için bu barajlar milletimizin kazanımıdır. Bu konuda tabi ki hükümet olarak, bakanlık olarak ve yetkililer olarak tuzumuz, biberimiz varsa kendimizi mutlu addediyoruz. Olması gerekenler geç de olsa Türkiye’de gerçekleşiyor."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel