"Çağımızın Vebası İnternet Bağımlılığı"

 Gümüşhane Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü'nce "Çağımızın Vebası İnternet Bağımlılığı" konulu konferans düzenlendi. Dumlupınar İlköğretim Okulu konferans salonundaki konferansa, Emniyet Müdürü Hüseyin Ümit Yüksel, Çocuk Şube Müdürü Selçuk Yağcı, Ok

"Çağımızın Vebası İnternet Bağımlılığı"

 

Gümüşhane Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü'nce "Çağımızın Vebası İnternet Bağımlılığı" konulu konferans düzenlendi.
 
Dumlupınar İlköğretim Okulu konferans salonundaki konferansa, Emniyet Müdürü Hüseyin Ümit Yüksel, Çocuk Şube Müdürü Selçuk Yağcı, Okul Müdürü Özgür Şahin, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Konferansta Çocuk Şube Müdürü Yağcı, sinevizyon eşliğinde internette karşılaşılabilecek tehlikeler hakkında bilgi verdi.
 
Emniyet Müdürü Yüksel, yaptığı konuşmada, polisin 2 ana görevi olduğunu belirterek, "Birinci görevi suçu olmadan önlemek, diğeri ise suç olduktan sonra suçluyu yakalamak. Ama bu görevler alt başlıklar altında detaylandırıldığında çok geniş bir görev alanımız var. Bizler şimdi burada sizin güvenliğinizi tehlikeye sokabilecek durumları anlatmak için buradayız. Bizim burada anlattıklarımız sayesinde kendinizi tehlikelere karşı koruyabilirsiniz" dedi.
 
Günümüzde teknolojinin geliştiğini ifade eden Yüksel, "Bilgisayar ve elektronik çağı, her şeye ulaşım, erişim fazlalaştı. Bunun getirdiği çok geniş bir bilgi ağı, iletişim ağı olmasına rağmen o oranda da riskler taşıyor. Bu kez art niyetliler de bu iletişimden, teknolojinin gelişmesinden faydalanabiliyorlar. Dolayısıyla bu tür faaliyetlere karşı duyarlı ve bilgili olmak gerekmektedir" diye konuştu.
 
Yüksel, internetin başında oturmanın bilgi almak açısından iyi olduğunu kaydederek, şunları söyledi:
 
"Bundan 25-30 yıl önce bilgisayarın altyapısı bu kadar geniş değildi, elektronik çağ bu kadar gelişmemişti. Şimdi günümüzde evinde bilgisayarı, interneti, cep telefonu olmayan veya televizyonda dünyanın herhangi bir yerindeki kanalı seyretmeyen insan yok. Bunların faydası olduğu kadar zarar getirebilecek boyutları var. İnternetin başında oturmak bilgi almak açsından iyi. Ama bunun belli kuralları var. İnternette oturma saatini belirleyeceksiniz, televizyon izlerken program seçeceksiniz. Bunu yaptığınız sürece okulunuzda derslerinizdeki başarınız artar. Bu gibi tedbirler alındığı sürece gelecekte ciddi kazanımlar elde edebilirsiniz."
 
Konferansta daha sonra evden veya yurttan kaçan çocuklar, fuhşa sürüklenen genç kızlar, hırsızlık, kapkaç, çocukların terör örgütleri tarafından kandırılması, cinsel ve fiziksel istismar gibi konularda çocuk ve gençlerin bilgilendirilmesi, kötülüklere karşı hayır diyebilme refleksi geliştirmek ve görsel olarak uyarma, yol gösterme amacıyla hazırlanan el broşürleri öğrencilere dağıtıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel