Büyükşehirle Trabzon kalkınacak

Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, büyükşehirle sadece Trabzon değil, Doğu Karadeniz kalkınacakTrabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzon’u geleceğe taşımak için var güçleri ile çalıştıklarını kaydederek, büyükşehir

Büyükşehirle Trabzon kalkınacak

Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, büyükşehirle sadece Trabzon değil, Doğu Karadeniz kalkınacak

Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzon’u geleceğe taşımak için var güçleri ile çalıştıklarını kaydederek, büyükşehir belediyesi olan Trabzon’un sadece il sınırları ile değil, Doğu Karadeniz Bölgesi'nde bulunan illerle birlikte, topyekun kalkınacağını söyledi.
 
Başkan Gümrükçüoğlu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın da katıldığı AK Parti İl Divan Toplantısı'nda yaptığı konuşmada 20 yıldır hayal ettikleri 'büyükşehir’in gerçekleştirilmesinde emeği geçenlere teşekkür ederek, “Yaptığımız toplantı ve ziyaretlerle Trabzon’umuzun kazançlarının neler olacağını anlatma gayreti içerisindeyiz. Büyükşehirle birlikte her şey daha güzel olacak” dedi.
 
KENTSEL DÖNÜŞÜMLERDE TÜRKİYE ÖRNEĞİYİZ
 
Trabzon’un kentsel dönüşümlerde bir Türkiye örneği olduğunu kaydeden Başkan Gümrükçüoğlu, Çömlekçi Kentsel Dönüşüm Projesi'nin başlatılmasının mutluluğunu yaşadıklarını kaydetti.
 
Çömlekçi de vatandaşların hakkının kuruşuna kadar verileceğini dile getiren Başkan Gümrükçüoğlu, vatandaşlardan bu projenin yapılmasını istemeyenlerin,  ‘ben yapmadım ya yapılmasın’ diye düşünenlerle birlikte hareket etmemelerini istedi.    
Dev kentsel dönüşüm projesi ile Çömlekçi'deki sosyal problemleri de ortadan kalkacağını kaydeden Başkan Gümrükçüoğlu, “Şu anda oradaki  hemşerilerimizi herhangi bir şekilde satışa çıkardıklarında bile alıcı bulamadıkları konumdan kurtarılacak.
 
Vatandaşlarımızın hak ettikleri ücretler mutlaka kendilerine verilecek. Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, TOKİ Başkanı Ahmet Haluk Karabel’in de dediği gibi Çömlekçi’de vatandaşımızın hakkının yanındayız. TOKİ kentsel dönüşümlerden bir TL kar istemiyor.  Vatandaşımızın da hakkını kuruşuna kadar veriliyor. Bazı yanılmalar ve eksiklikler ortaya çıkarsa da bunu da tayin edecek olan hukuktur” ifadelerini kullandı.
 
Çömlekçi Kentsel Dönüşüm Projesi'nin Türkiye’nin dev kentsel dönüşümlerinden biri olduğunu iddia eden Gümrükçüoğlu, “Bu dev proje sadece Tanjant Yolu'nun altındaki bölümüyle 503 milyon TL’lik bir kamulaştırma bedelinin ve buna ilave edilmiş olan Esentepe, Sezai Uzay ve Kaymaklı Mahallesi'nin  bir kısmı ile yıllara yayılmış olarak adım adım gerçekleştirilecek. Ada ada, etap etap sürdürülecek, Türkiye’nin en dev kentsel dönüşümlerinden birisidir” diye konuştu. 
 
Trabzon’da yapılan diğer kentsel dönüşümleri hakkında da bilgi veren Başkan Gümrükçüoğlu, 44 binanın tamamının yıkıldığı Ayasofya’da hak sahiplerine 40 milyon TL ödeme yapıldığını belirtti. Rekreasyon yapım projesinin 2013 yılının Ocak ayı sonuna kadar tamamlanacağını belirten Başkan Gümrükçüoğlu, Ayasofya’nın bir kent balkonu olarak tüm insanlığın hizmetine girmesinin muhtemelen 2014 yılının ilk çeyreğinde gerçekleşeceğini kaydetti.
 
Zağnos Vadisi Kentsel Dönüşüm Projesi'nde üçüncü etap düzenlenme çalışmalarının devam ettiğini de ifade eden Başkan Gümrükçüoğlu, Maraş Caddesi ile Devlet Sahil Caddesi arasını kapsayan dördüncü etapta ise kamulaştırmaların sürdüğünü söyledi. 
Tabakhane'de kentsel dönüşümün büyük bir hızla devam ettiğini dile getiren Başkan Gümrükçüoğlu, “130 milyon TL tutarında kamulaştırma bedeli ödenecek projede bugüne kadar 70 milyon TL ödendi. Yıkımlara güneyden başlandı ve 110 binanın yıkımı gerçekleştirildi.
 
Tabakhane Vadisi'nin güneyinde yani Yenicuma ile vadi arasında yapılması planlanan 464 konutun projesi belediye tarafından tamamlanarak TOKİ’ye arz edildi ve önümüzdeki aylarda konutların yapım ihalesi gerçekleştirilecek” dedi.
Narlıbahçe Kentsel Dönüşümü'nün ise Çömlekçi'de olduğu gibi proje çalışmalarının etap etap sürdürüldüğünü kaydeden Başkan Gümrükçüoğlu, Ortahisar’da iç kaleden sahile kadar olan alanda kentsel yenileme proje yapım çalışmasının tamamlandığını kaydederek, 2013 yılında kentsel yenileme dev hamlesinin uygulanmasına başlanacağını söyledi.
 
MEYDAN PARKI İKİNCİ ETAP DÜZENLENMESİNE BAŞLANDI
 
Meydan Parkı ikinci etap düzenlemesini başlattıklarını kaydeden Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, “Birinci etabında 15 bin metre kare bir alanı halkın kullanımına dünya güzeli bir park olarak nasıl sunmuşsak, ikinci etabını da ona ilave etmeyi başlatmış bulunmaktayız” diye konuştu.
 
ULAŞIM PROJELERİ İLE TRABZON RAHATLAYACAK
 
Yapımları devam eden Kanuni Bulvarı, Uğurlu-Karşıyaka Yolu ve Erdoğdu Yolu ile Trabzon’un güneye açılacağını kaydeden Başkan Gümrükçüoğlu, “Kanuni Bulvarı üzerinde bulunan üç tünelin 2013 yılında yapımlarına başlanması için hazırlıklar sürüyor. Ayasofya Kavşağı'nda hemzemin geçiş düzenlemesi yapımı süratle devam ediyor.
 
Çalışmaların % 50'lik bir kısmı tamamlandı. İtfaiye Kavşağı da aynı şekilde yeniden düzenlenmiş olacaktır. Vatandaşlarımızın güvenli ve konforlu seyahat etmelerini sağlamak için de göreve geldiğimizden beri 30 sıfır otobüsü halkımızın hizmetine sunduk. 2013 yılında da 10 yeni otobüs daha alarak bu rakamı 40’a yükseltmiş olacağız. Her şeyin en iyisine layık Trabzon halkı bunu fazlasıyla hak ediyor” diye konuştu.
 
2013 YILI HEDEFLERİ
 
2013 yılında yapılacak çalışmalar hakkında da bilgi veren Başkan Gümrükçüoğlu, “Karşıyaka Vadisi düzenleme projesi için yaklaşık 1 yıldır çalışıyoruz. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın son öngörüleri ile 2013 yılı hedefimizde Karşıyaka Vadisi’nin düzenlemesi vardır. Yeni otoparkların oluşturulmasının bizzat yatırımları vardır. Projeleri ve hazırlıkları tamamlanmış durumdadır. Sahilde 750 bin metre kare alını içeren yeni bir dolgu çalışması vardır.
 
Proje çalışmaları devam ediyor. Gerekli yasal izinlerin alınması ile vatandaşları sahilden daha çok yararlanmalarını sağlayacak bu projenin yapımına başlanacaktır. İtfaiye ile eski lunapark arasında kalan alanın yeniden düzenlenmesi çalışmaları tamamlanmaktadır. Çamoba’da bulunan askeri alanın gerekli mutabakatların sağlanmasının ardından buranın botanik parkı yapılması çalışmalarına başlanacaktır” ifadelerini kullandı.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel