Büyükşehir yarışı başlıyor

2014 yerel seçimlerinde büyükşehir olacak Trabzon’da başkan adayları siyasi partiler tarafından netlik kazanmazken kulislerde öne çıkan isimler her geçen gün Trabzon seçiminin heyecanını yükseltecek gibi gözüküyor.AK Parti’de isim fazlalığı[PAGE]İktidar P

Büyükşehir yarışı başlıyor

2014 yerel seçimlerinde büyükşehir olacak Trabzon’da başkan adayları siyasi partiler tarafından netlik kazanmazken kulislerde öne çıkan isimler her geçen gün Trabzon seçiminin heyecanını yükseltecek gibi gözüküyor.

AK Parti’de isim fazlalığı

İktidar Partisi AK Parti de öne çıkan isimlerin fazlalığı gözlerden kaçmıyor. Mevcut başkan ile mi yolla devam edecek yoksa yeni bir isimle mi merak konusu olsa da AK Parti’den aday olmak isteyen isim sayısı bir hayli fazla. AK Parti’nin parti iç tüzük gereği mecliste 3 dönem görev almış isimlerinde Büyükşehir’e aday olma durumu ortaya çıkıyor. AK Parti’nin Büyükşehir’de öne çıkan isimleri Eski Bakan Faruk Nafiz Özak, İl başkanı Adnan Günnar, Basın İlan Kurumu Başkanı Mehmet Atalay ve eski vekil Kemalettin Göktaş gibi isimler. Seçime doğru isimlerin artışı gözlemlenecek.

CHP Büyükşehir yol haritası

CHP Büyükşehir konusunda nasıl bir yol izleyeceği şimdiden kendini göstermekte. İl başkanı Yavuz Karan Büyükşehir yasa tasarısına tepkileri olduğunu söylemiş ve iktidar partisine yüklenmişti. Karan CHP’nin kurmayları ile birlikte bir arada ortak bir isimle hareket edecek gibi gözüküyor. CHP’de öne çıkan isimlere bakıldığı zaman Merkez ilçe başkanı Ahmet Kaya gözlerden kaçmıyor. Ahmet Kaya Ortahisar belediyesinde güç kazandığı için büyükşehir’de geçtiğimiz dönem milletvekili adayı olan Ali Türen Öztürk ismi daha ağır basıyor. Volkan Canalioğlu Büyükşehir’e aday olması da sürpriz olmaz.

MHP’nin ismi güçlü

 

Merak konusu ise şüphesiz MHP olacak. MHP Trabzon’da en rahat yerel seçimini geçirecek gibi gözüküyor. Son iki yerel seçimlerde MHP adaylarını son haftalarda belirlemişti. Son haftalara kadar isimler ortaya çıkmamıştı. Bu seçimde durum biraz daha farklı gibi gözüküyor. Eski Kızılay başkanı Tekin Küçükali ismi parti içinde hız kesmeden destek bulmaya devam ediyor.  Tekin Küçükali’nin aday olması durumunda Trabzon’da hızlı bir seçim geçecek gibi gözüküyor. Küçükali’nin Trabzon’dan aday gösterilmesi geçtiğimiz yerel seçimlerde Ankara’da aday gösterilen Mansur Yavaş gibi bir başarıya imza ata bilir.

Düğümü SP çözecek

Trabzon’da belirleyici parti her dönem olduğu gibi bu seçimde de Saadet Partisi olacak. Her dönem çıkardığı adaylar ve yapmış olduğu çalışmalara göre başkan seçiminde belirleyici isim olan SP bu seçimde yapacağı çalışma Büyükşehir gidişatını değiştirecek. Ortahşisar Beldesinde ısrarlı olacağı tahmin edilen SP bu seçimdeki ismi merak konusu.

Abanoz ne yapacak?

Henüz partisi olmayan fakat ismi başkanlık yarışında güçlü olarak duran Osman Abanoz ise hangi partiden aday olacağı ise netlik kazanmaz iken AK Parti’den aday olmayacağı da gelen bilgiler arasında. Abanoz’un siyasi çizgiyi MHP’ye yakın görünüyor. Abanoz’a STK’larında destek verdiği gözlemlenmekte 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel