Büyükelçi Trabzon'u geziyor

Avustralya’nın Türkiye Büyükelçisi Lan Biggs Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret etti.Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Coşkun Kahraman ve Yönetim Kurulu Üyeleri tarafından karşılanan Büyükelçi Biggs, Avustralya’nın 23 milyon nüfusa sahip olduğunu v

Büyükelçi Trabzon'u geziyor

Avustralya’nın Türkiye Büyükelçisi Lan Biggs Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret etti.

Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Coşkun Kahraman ve Yönetim Kurulu Üyeleri tarafından karşılanan Büyükelçi Biggs, Avustralya’nın 23 milyon nüfusa sahip olduğunu ve 6 milyonu vatandaşının sürekli seyahat ettiğini ifade ederek, “Kesinlikle Trabzon’u daha çok ziyaret etmesi için ülkemdeki vatandaşlarımı cesaretlendireceğim” dedi.

Büyükelçi Lan Biggs ulaşım ve enerji geçişinde Trabzon ve limanından çok etkilendiğini ifade ettiği görüşmede, “Özellikle burası Gürcistan ve Azerbaycan ticareti için çok önemli bir şehir. Avustralya ile nasıl ticaret olabilir, bunu size sormaya geldim?“ şeklinde konuştu.

Türkiye’yi turist olarak ziyaret eden Avustralyalı vatandaşların hızlı bir artış gösterdiğini, bir yılda 2 milyona ulaştığını kaydeden Büyükelçi Biggs “Trabzon eski bir Bizans başkenti olarak biliniyor. Tarihi, futbolu ve balığı özellikle hamsisi ile meşhur. Avustralya ekonomisi dünyanın en iyilerinden biri durumundadır. 23 milyon nüfusumuzun yüzde 25’i olan 6 milyon sürekli seyahat halindedir. Avustralyalıları kesinlikle Trabzon’u ziyaret etmeleri için cesaretlendireceğim” diye konuştu.

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Coşkun Kahraman konuk Avustralya Büyükelçisi Lan Biggs’e Trabzon hakkında bilgi verdi. Coşkun Kahraman, Türkiye’nin en büyük gemi tersanesinin Trabzon’da kurulduğunu, yine kış turizmi için kayak merkezinin gerçekleştirilmekte olduğunu ifade ederek, son yıllarda Trabzon ve komşu illerde yatırım aşması devam etmekte olan hidroelektrik tesislerinin bulunduğunu bildirdi.

Kahraman, Trabzon’un takı ve mücevher işlenmesi sektöründe başarılı olduğunu, altın ve gümüş olmak üzere hasır örme, telkari ve kazazlık sanatının ileri düzeyde olduğunu söyledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel