Büyükelçi Canseyit Trabzon'da

Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, Kazakistan Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Canseyit Tüymebayev ve beraberindeki heyeti makamında kabul etti. Büyükelçi Tüymebayev’e Trabzon’un tarihi ve kültürel geçmişinden bahseden Vali Kızılcık, Kazakistan ile Türkiye’

Büyükelçi Canseyit Trabzon'da

Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, Kazakistan Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Canseyit Tüymebayev ve beraberindeki heyeti makamında kabul etti. 

Büyükelçi Tüymebayev’e Trabzon’un tarihi ve kültürel geçmişinden bahseden Vali Kızılcık, Kazakistan ile Türkiye’nin 4 milyar dolarlık bir ticari ilişkisinin bulunduğuna dikkati çekerek iki ülke arasındaki ticari ilişkilerin artması için Trabzon’un önemli bir fonksiyon göreceğini ifade etti.
Vali Kızılcık, “Bahara girdiğimiz bu günlerde sizleri Trabzon’da ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz. Bu ziyaretin iki ülke arasındaki ilişkilerin ekonomik ve ticari anlamda ilerlemesine vesile olmasını temenni ediyorum” dedi.
 
Trabzon’un önemine değinen Vali Kızılcık, “Özellikle ticari ilişkilerin gelişmesinde kadim bir liman şehri olan Trabzon’umuzun lojistik merkez olması çok önemli bir yer teşkil etmektedir. Başta petrol olmak üzere gıda ve diğer ürünlerin bölgeye dağıtımında geçmişte olduğu gibi Trabzon’un daha güçlü bir şekilde fonksiyon görmesi için çalışmalarımız var. Bu çalışmaları potansiyelimizi göz önünde bulundurarak yapıyoruz. Lojistik merkez Trabzon’un iki ülke arasında var olan 4 milyar dolarlık ticari hacmin daha üst noktalara taşıması için çok önemli fonksiyon göreceğine inanıyorum” ifadelerini kullandı.
 
Kazakistan Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Canseyit Tüymebayev ise, Trabzon’da bulunmaktan dolayı memnuniyetini dile getirerek, “Türkiye’ye gelmeden önce Trabzon’u çok duyduk. Ekonomi, sosyal, kültürel ve spor anlamda çok iyi noktada. Amacımız Kazakistan ile Türkiye arasındaki ilişkileri arttırmaktır.
 
Siyasi anlamda hiçbir sıkıntımız yok. Ağırlıklı olarak ticari, ekonomik, sosyal, kültürel, eğitim ve spor anlamında ilişkilerimizi geliştirmek lazım. Nakliye ve ulaşım konusunda Trabzon eskiden beri yoğun bir şekilde çalışmaktadır. Türkiye ile ticari ve ekonomik ilişkilerimiz 4 milyar doları geçti. 3 milyar doları Kazakistan’dan ithal edilen hammaddeler yani petrol, çinko, kurşun, demir, çelik, bakır, buğday gibi gemilerle Rusya üzerinden geliyor.
 
Bu bakımdan Trabzon’un yeri bizde ayrıdır. Trabzon’la eski Sovyetler zamanından beri çok iyi bir ilişkimiz var. Trabzon limanı Rusya limanlarına çok yakın. Ekonomik gelişmelere Trabzon’un büyük katkısı vardır. Bu konular üzerinde burada görüşmelerimiz olacak” diye konuştu.
 
Vali Kızılcık, ziyaretin anısına Büyükelçi Tüymebayev’e plaket takdim ederken, Büyükelçi de Kızılcık’a Kazakistan’a özgü çeşitli hediyeler sundu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel