''Büyük adımlar attık'

 Trabzon Sosyal Güvenlik Kurumu Müdürü Tahsin Halcı, Sosyal Güvenlikte en büyük sorunun kayıt dışılık olduğunu, Trabzon Sosyal Güvenlik Kurumu olarak bu konuda büyük adımlar attıklarını söyledi.      Sosyal Güvenlik Haftası etkinlikleri çerçevesinde Zorlu

''Büyük adımlar attık'

 

Trabzon Sosyal Güvenlik Kurumu Müdürü Tahsin Halcı, Sosyal Güvenlikte en büyük sorunun kayıt dışılık olduğunu, Trabzon Sosyal Güvenlik Kurumu olarak bu konuda büyük adımlar attıklarını söyledi. 

     Sosyal Güvenlik Haftası etkinlikleri çerçevesinde Zorlu Grand Otel'de düzenlenen törene, İl Genel Meclis Başkanı Haydar Revi, Trabzon Belediye Başkan Yardımcısı Ergin Aydın, İl Emniyet Müdürü Ertan Yavaş, Sosyal Güvenlik Kurumu Trabzon İl Müdürü Tahsin Halcı, kurum müdürleri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı. 

     Tahsin Halcı, törende yaptığı konuşmada, sosyal güvenliğin insan hayatının bir parçası olduğunu belirterek, ''İnsan doğmadan ve öldükten sonra da devam eden bir durum. Doğan çocukla başlamıyor, doğmadan önce sosyal güvenlik hakları ile başlıyor, ölünce de bitmiyor. Öldükten sonra hak sahibi sıfatıyla devam eden bir olgu. Hayatımızın bütün safhasını kapsayan bir olguya bu kadar duyarsız kalamayız'' dedi. 

     Sosyal güvencenin anayasal bir güvence olduğunu anlatan Halcı, ''Sosyal devlet garibine, muhtacına, ihtiyaç sahiplerine yardım eden devlettir. Öyleyse bu mantıkla sosyal güvenlik ticari müessese değildir. Sosyal devlet olmanın gereği olarak karşılıksız bu hizmeti sunma mecburiyeti vardır. Türk devleti kadim devlettir. Kadim devlet hizmet eden devlettir. Dolayısıyla hiçbir karşılık beklemezsiniz bu hizmetleri sunma mecburiyetindedir'' diye konuştu. 

     Sosyal güvenlikte en büyük sorunun kayıt dışılık olduğuna dikkati çeken Halcı, şöyle devam etti: 

     ''İşe giren kardeşimizin vatandaşımızın her halükarda muhakkak sigortalı olma mecburiyeti var. Bu konuda Trabzon Sosyal Güvenlik Kurumu olarak büyük adımlar attık. Belki inanılmazı başardık. Kayıtdışılık Türkiyede yüzde 42-43. Bunun manası her iki kişiden biri hala kaçak. Trabzon'da ise bu oran yüzde 20'nin altında.'' 

     Konuşmanın ardından Trabzon'da kuruma düzenli ve en yüksek prim ödeyen ilk 12 özel sektör temsilcisine plaket verildi. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler