Burundili öğrencilerden Rektör Coşkun’a ziyaret

 Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun üniversiteye yeni kayıt yaptıran 9 yabancı uyruklu öğrencileri makamında ağırladı. Rektör Coşkun, yabancı öğrencilerin üniversite ve Bayburt hakkındaki düşüncelerini dinledi. Öğrencilerin herhangi bir

Burundili öğrencilerden Rektör Coşkun’a ziyaret

 Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun üniversiteye yeni kayıt yaptıran 9 yabancı uyruklu öğrencileri makamında ağırladı. Rektör Coşkun, yabancı öğrencilerin üniversite ve Bayburt hakkındaki düşüncelerini dinledi. Öğrencilerin herhangi bir sıkıntısı olup olmadığını soran Coşkun, Bayburt’a ve üniversiteye alışma süreçlerinde herhangi bir sıkıntı yaşadıkları taktirde kendisine ulaşabileceklerini söyledi. 

 
Yurt dışından gelen öğrencilere her konuda yardımcı olacaklarını dile getiren Coşkun, yabancı öğrenci sayılarının giderek arttığını, üniversite olarak bu durumdan çok memnun olduklarını, farklı renkler, farklı kültürlerin üniversiteyi zenginleştirdiğini belirtti. 
 
Rektör Coşkun öğrencilerin kendi ülkeleri hakkında da bilgi aldı. Öğrencilerden 8’i Burundi biri ise Moritanya’dan geldiğini belirterek ülkeleri hakkında bilgi verdiler. Öğrencilerden 3’ü inşaat mühendisliği, biri makine mühendisliği, 3'ü işletme, biri iktisat ve bir tanesi de tıbbi dökümantasyon ve sekreterlik bölümlerine kayıt yaptırdı. 
 
Bayburt Üniversitesi bu yıl kayıt yaptıran yabancı öğrencilerle birlikte, yabancı öğrenci sayısını 57’ye çıkardı. Yabancı öğrencilerin çoğunlukla Azerbaycan, Burundi, Afganistan ve Türkmenistan uyruklu oldukları öğrenildi. 
 
Burundi’den gelerek işletme bölümüne kayıt yaptıran Aliah Mugisha, Bayburt Üniversitesini çok beğendiğini, sakin ve güzel bir ortam olmasından dolayı hoşuna gittiğini belirterek, Rektör Coşkun ile tanışmaktan dolayı çok mutlu olduğunu, çok sıcak karşılandıklarını ve kendilerini yalnız hissetmediklerini dile getirdi. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel