Bursa'dan Trabzon'a ziyaret

Bursalı muhtarlar Başkan Gümrükçüoğlu’nu ziyaret etti.Gümrükçüoğlu, Trabzon ile Bursa birçok özellikleri ile benzerlik gösteriyorBir haftalık Karadeniz seyahati için Trabzon’a gelen Burssa Yıldırım ilçesi muhtarları Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevz

Bursa'dan Trabzon'a ziyaret

Bursalı muhtarlar Başkan Gümrükçüoğlu’nu ziyaret etti.

Gümrükçüoğlu, Trabzon ile Bursa birçok özellikleri ile benzerlik gösteriyor

Bir haftalık Karadeniz seyahati için Trabzon’a gelen Burssa Yıldırım ilçesi muhtarları Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nu ziyaret etti. Bursa Yıldırım İlçesi Muhtarlar Derneği Başkanı Ahmet Şener ve beraberindeki 67 muhtarı meclis salonu’nda ağırlayan Başkan Gümrükçüoğlu Trabzon ile Bursa’yı çok yönleriyle birbirine benzettiğini belirterek, “Halkın dertleriyle birinci elden muhatap olan muhtarlarımızla bir arada olmaktan dolayı mutlu olduğumu ifade etmek isterim. Ben Trabzon ve Bursa’yı çok yönleriyle birbirine benzetirim. Osmanlı’ya başkentlik yapmış olan şehrimiz Bursa, bugün Türkiye’mizin en güzide şehirlerinden birisi. Hem tarihi ile hem tabii güzellikleriyle hem de ülke sanayisine çok önemli bir ev sahipliği yapması ile. Siz değerli misafirlerimizi Trabzon’da ağırlamaktan dolayı memnun olduğumu belirtmek isterim’ diye konuştu.

Yıldırım ilçesi muhtarları olarak zaman zaman Türkiye seyahati yaparak ülkeyi tanıma fırsatı bulduklarını kaydeden Başkan Şener, “ Bu sefer Karadeniz turuna çıktık. Bir hafta boyunca doğu Karadenizdeki şehirleri gezme imkanı bulacağız. Trabzon Türkiye’nin en önemli kentlerinde biri. Burada bulunmaktan dolayı çok mutluyuz. Misafirperverliklerinden dolayı başkanımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Ziyarette futbol sohbeti.

 Trabzon deyince akla sporun geldiğini kaydeden Başkan Şener, “  Bursaspor Türkiye’de Trabzonspor’dan sonra Anadolu’da şampiyon olan ikinci takım.  Bu sene de Trabzonspor ülkemizi şampiyonlar liginde temsil ediyor. Trabzonspor’a başarılar diliyorum. Trabzonspor’un Avrupa’da başarılı olacağına inanıyorum” dedi.

Bursaspor’un Süper Lig’de şampiyon olması Trabzonlular olarak kendilerini de mutlu ettiğini belirten Başkan Gümrükçüoğlu, “Trabzonspor’un daha önceki yıllarda 6 kez şampiyon olması Anadolu’nun sesini bütün Türkiye ve dünyaya duyurmuştu. Bunu Bursaspor yıllar sonra bir kez daha Türkiye’ye yaşatarak ülke futboluna örnek olmuştur. Tüm Bursaspor camiasını başarılarından dolayı kutluyorum” şeklinde konuştu.

Trabzonlular ve Trabzonspor olarak futbol liglerinde fair- play anlayışı içerisinde hak ve adaletle , centilmenliğin ön planda olduğu bir tarzda yaşamasını istediklerini kaydeden Gümrükçüoğlu, “Bu münasebetle Trabzonspor ve Bursaspor’u kardeş kabul ediyoruz. Bu iki takım beraber Anadolu’nun sesi olmayı sürdüreceklerdir.” diye konuştu.

Ziyaret sonunda Başkan Şener, Başkan Gümrükçüoğlu’na Bursa’nın meşhur ürünlerinden olan  kestane şekeri ile armut  hediye etti. Şener ayrıca ,Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin selamlarını getirerek,Başkan Altepe’nin gönderdiği hediyeleri Başkan Gümrükçüoğlu’na takdim etti. Gümrükçüoğlu ise duyarlılıklarından dolayı Bursalı misafirlere teşekkür ederek çeşitli hediyeler verdi. Gümrükçüoğlu ayrıca Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’ye verilmek üzere telkari işlemeli kahve takımı gönderdi. Ziyaret daha sonra çekilen hatıra fotoğrafı ile son buldu. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel