Burası Zonguldak

IRAK Şam İslam Devleti (IŞİD) örgütünün Kobani'ye yaptığı saldırıları, Zonguldak’ta düzenlenen bir basın açıklaması ile protesto edildi. Emek Partisi Zonguldak İl Başkanlığı ile Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi Zonguldak Eş Sözcülüğü’nce, Madenci Anıtı’nda

Burası Zonguldak
IRAK Şam İslam Devleti (IŞİD) örgütünün Kobani'ye yaptığı saldırıları, Zonguldak’ta düzenlenen bir basın açıklaması ile protesto edildi.
 
Emek Partisi Zonguldak İl Başkanlığı ile Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi Zonguldak Eş Sözcülüğü’nce, Madenci Anıtı’nda düzenlenen basın açıklamasına yaklaşık 50 kişi katıldı. ‘Kobane düşmeyecek katil IŞİD işbirlikçi AKP hesap verecek’ yazılı pankart açan grup ‘Faşizme ölüm halka hürriyet’, ‘Kobena IŞİD’e mezar olacak’ ve ‘Yaşasın halkların mücadele birliği’ sloganları attı.
 
Emek Partisi Zonguldak İl Başkanı Ateş Türeli, IŞİD tanklarının sınırın hemen yanındaki Kobani’yi günlerdir bombaladığını söyledi. Türeli, şöyle dedi:
 
“Ezidilerin yaşadığı Şengal’i istila edip, orada katliam yapan IŞİD çeteleri, Irak ordusunun kaçarken bıraktığı ağır silahlarla üç yönden kuşattığı kenti ele geçirmek için var gücüyle saldırıyor. Halen kentin ara sokaklarında süren savaş, tüm dünyanın gözleri önünde katliam boyutunda sürüyor. Bütün bunlar olurken AKP hükümeti, Kobani’nin dördüncü tarafını tutan bir güç olarak kente yardım gitmesine engel olmakla kalmıyor, barışçıl destek gösterilerine insafsızca saldırıyor. Herkesi kimi yerlerde sergilenen provokasyonlara karşı dikkatli olması konusunda uyarıyor, bu tezganlara gelmeyeceğimizi ilan ediyoruz” dedi.
 
Basın açıklamasının ardından grup dağıldı.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel