Burası Rize! Bakın ağaçtan ne yaptı?

Rize’nin Ardeşen ilçesinde turizm işletmecisi Serdar Galipoğlu’nun motorlu testere yardımı ile yaptığı 3 metre yüksekliğindeki ayı heykeli, 7′den 70′e herkesin ilgi odağı oldu.İki yıl önce başladıkları çalışmalarda çok sayıda başarısız denemeleri olduğunu

Burası Rize! Bakın ağaçtan ne yaptı?

Rize’nin Ardeşen ilçesinde turizm işletmecisi Serdar Galipoğlu’nun motorlu testere yardımı ile yaptığı 3 metre yüksekliğindeki ayı heykeli, 7′den 70′e herkesin ilgi odağı oldu.

İki yıl önce başladıkları çalışmalarda çok sayıda başarısız denemeleri olduğunu dile getiren Galipoğlu, “Yaklaşık bir ay önce bulduğumuz meşe ağacını Osman Yerebakan ile işlemeye başladık. İki haftalık çalışma sonucu heykel ortaya çıktı. İnce detaylarını tamamladıktan sonra üç metre yüksekliğindeki ayı heykeli tamamlanmış olacak. Ardından iki de ayı yavrusu heykeli yapacağız” dedi.

ayo.jpg



Heykele ilginin dünyaca ünlü Ayder Yaylası yolu kenarında bulunması dolayısıyla arttığını ifade eden Galipoğlu, “Turistler heykele büyük ilgi gösteriyor. Her gün çok sayıda kişi, ayı heykeliyle fotoğraf çektiriyor, heykele görüntü çekiyor. Heykeli gören sürücülerin yavaşlaması trafikte tehlikeye neden olabiliyor. Bu nedenle zaman zaman üzerini kapatmak zorunda kalıyoruz” diye konuştu.

Heykelin şirket logosunu ön plana çıkarma düşüncesi ile başladığını kaydeden Galipoğlu, “Gelinen noktada çok daha anlamlı ve dikkat çekici bir şey yaptığımızı gördük. Yaban hayatını insanlara anlatmamız ve yaşatmamız gerekiyor. Yaban hayatı bizim geleceğimiz ve parçamız. Yeni nesle bunu aktarmamız gerekiyor. Ayı heykeli bittiği zaman, boz ayı ve Kaçkar Dağları Milli Parkı hakkında burada tanıtıcı tabelalarımız olacak” ifadelerini kullandı.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel