Burası Adana değil Trabzon

Trabzon merkeze bağlı Yalıncak beldesinde 10 dönümlük arazide karpuz kavun üretimi yapan İsmail Köksal Kotan, yetiştirdiği ürünlerin hiç bir katkı olmadan tamamen doğal olduğunu söyledi. Kotan, Yalıncak Karpuzu'nun tat, aroma ve kilo bakımından Adana Karp

Burası Adana değil Trabzon

Trabzon merkeze bağlı Yalıncak beldesinde 10 dönümlük arazide karpuz kavun üretimi yapan İsmail Köksal Kotan, yetiştirdiği ürünlerin hiç bir katkı olmadan tamamen doğal olduğunu söyledi. Kotan, Yalıncak Karpuzu'nun tat, aroma ve kilo bakımından Adana Karpuzu ile yarıştığını belirtti. 

karpuz1.jpg


Trabzon'da 3 yıldır karpuz üretimi yaptığını ifade eden Kotan, yılda 25 ton civarında üretim yaptığını belirterek yetiştirdiği karpuzun adının da Yalıncak Karpuzu olarak isimlendiriyor.


Tarla ve yol kenarında yetiştirdiği ürünleri sattığını belirten Kotan, "Yalıncak Karpuzu yetiştiriyoruz. Filizini Trabzon'dan alıyoruz. Burada yetiştirdiğimiz ürünler hiçbir katkı maddesi olmadan tamamen doğal, hayvan gübreleri kullanıyoruz.

 

Ürünümüzü zaman zaman tarlada zaman zaman da yol kenarına kurduğum tezgahta satıyorum. Artvin, Rize, Gümüşhane illerinden bile müşterilerim var. Karpuzumuzdan tadan insanlarımız memnun kalıyor" dedi.

 

Yılda 25 ton sadece kendisinin Yalıncak'ta karpuz yetiştirdiğini tüm beldede bu yıl 100 ton karpuz hasadı beklendiğini ifade eden Kotan, "Karpuz üretimimde en büyük desteği babam, annem, eşim, kız kardeşim ailemden aldım. Mart ayında tarlaya giriyorsun Temmuz’un 20’lerinde başlıyoruz kesmeye 15-20 gün sürüyor, Ağustos’ta buradan çıkıyorsun. Karpuz fındık gibi yan yatıp gelir beklemekle olmuyor. 6 aylık süreç oluyor uğraş gerektiren bir ürün” diye konuştu. 


Öte yandan üretilen karpuzun kilosu 10 kilogramdan başlayıp 20 kilograma kadar çıkıyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler