Bunu gören doktorlar bile hayrete düştü!

Özel Avrasya Medi-Tech Hastanesi’nde ameliyatı gerçekleştiren Opr. Dr. Cem Gülay, “20 yıllık meslek hayatımda ilk defa böyle bir kireçlenme ile karşılaştım. Hastanın damarından 50 yıl boyunca içtiği sigara çıktı sanki” dedi. Fatsa Ilıca beldesinde yaşayan

Bunu gören doktorlar bile hayrete düştü!
Özel Avrasya Medi-Tech Hastanesi’nde ameliyatı gerçekleştiren Opr. Dr. Cem Gülay, “20 yıllık meslek hayatımda ilk defa böyle bir kireçlenme ile karşılaştım. Hastanın damarından 50 yıl boyunca içtiği sigara çıktı sanki” dedi.
 
Fatsa Ilıca beldesinde yaşayan 69 yaşındaki Aydın Ünal, şiddetli sol bacak ağrısı ile pazartesi sabahı Fatsa Devlet Hastanesi’ne başvurdu. Ünal, Fatsa Devlet Hastanesi’nde yapılan muayene ve damar ultrasonu sonucunda damar tıkanıklığı şüphesi ile Özel Avrasya Medi-Tech Hastanesi’ne sevk edildi.
 
Özel Avrasya Medi-Tech Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Opr. Dr. Cem Gülay tarafından hastanın yapılan muayenesinde, hastanın damarının tıkalı olduğu tespit edilerek, acil ameliyata alındı. Damarı tıkayan pıhtının çıkarılması amacı ile girilen ameliyatta ameliyathane ekibini şaşkına çeviren bir tablo ile karşılaşıldı. Hastanın damarından çıkarılan aterosklerotik plak (damardaki kireçlenme) görenleri hayrete düşürdü. Opr. Dr. Cem Gülay, “20 yıllık meslek hayatımda ilk defa böyle bir kireçlenme ile karşılaştım. Hastanın damarından 50 yıl boyunca içtiği sigara çıktı sanki. Tıpta çok rastlanan bir hastalık olmasına rağmen bu kadar büyük bir plağa çok nadir rastlanır. Operasyonda başarılı bir şekilde damarı tıkayan aterosklerotik plağı çıkardık ve hastayı ertesi gün yürüyerek taburcu ettik” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler