Bunu da Bir Rizeli Yaptı!

 Rize'de bir Grup Genç köylerindeki kullanılmayan trafo binasına kapı ve pencere takarak atıl binayı mahallerinin hizmetine sundular. Rize'nin İyidere ilçesi Çanakçeşme Mahallesi'nin gençleri ilginç bir projeye imza attı. Gençler uzun zamandır mahalleleri

Bunu da Bir Rizeli Yaptı!

 

Rize'de bir Grup Genç köylerindeki kullanılmayan trafo binasına kapı ve pencere takarak atıl binayı mahallerinin hizmetine sundular.
 
Rize'nin İyidere ilçesi Çanakçeşme Mahallesi'nin gençleri ilginç bir projeye imza attı. Gençler uzun zamandır mahallelerinde trafo binası olarak kullanılan ancak bir süre önce boşaltılan binayı ortak bir çalışma ile mahallerine hizmet veren bir eve çevirdiler.
 
Mahallede ÇEAŞ tarafından trafo binası olarak inşa edilen yapı uzun süre trafo binası olarak kullanılmıştı. Ancak bir süre önce trafo merkezi binadan çıkartılarak 50 metre mesafede ki bir direğe monte edildi.
 
Mahallenin gençleri binanın kendilerine tahsis edilmesi için resmi talepte bulundu. Atıl bina gençlere verildi. Gençler binaya pencere ve kapı taktılar. Bina mahallenin hizmetine sunuldu. Mahallenin gençleri boş vakitlerini bu evde oturup eğlenerek geçiriyor. Mahalle sakileri mahallerinde yapılması gereken ortak bir çalışma olduğunda 'İmece' adı verilen bu eve giderek gençlerden yardım istiyor.
 
Gençler yaptıkları açıklamada, "Trafo binadan çıkartılınca buranın bize verilmesini talep ettik. Kendi imkanlarımız ile bu hale getirdik. Boş vakitlerimizi burada maç seyredip sohbet ederek geçiriyoruz. Mahallenin yapılması gereken ortak işleri olunca bize geliyorlar. Bizi burada bulacaklarını biliyorlar. Bizde elimizden geldiği kadar yardım ediyoruz" 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel