Bunlar nasıl Müslüman

SAMSUN’un Kavak İlçesi’nde mermer ustası 31 yaşındaki Hamit Yerişkin, reklam amacıyla işyerinin yanında bulunan 3 katlı inşaatın çatısına mermer mezar yerleştirdi. Vatandaşların, mermer mezarı türbe sanarak ziyarete gelmesi sonucu Yerişkin’in işleri arttı

Bunlar nasıl Müslüman

SAMSUN’un Kavak İlçesi’nde mermer ustası 31 yaşındaki Hamit Yerişkin, reklam amacıyla işyerinin yanında bulunan 3 katlı inşaatın çatısına mermer mezar yerleştirdi. Vatandaşların, mermer mezarı türbe sanarak ziyarete gelmesi sonucu Yerişkin’in işleri arttı.

Kavak İlçesi’nde 12 yıldır mermer ustası olan 2 çocuk babası Hamit Yerişkin, 4 yıl önce Bahçelievler Mahallesi’nde kendisine bir iş yerini açtı. Reklamını yapmak için de işyerinin yanında bulunan 3 katlı inşaat halindeki binanın çatısına 2 yıl önce mermer mezar yerleştirdi. Çatıdaki mezarı gören vatandaşlar ise ilk önce bu duruma bir anlam veremedi. Bazı vatandaşlar mezarın içinde cenaze olup olmadığını öğrenmeye çalıştı. Zaman içerisinde vatandaşlar mermer mezarın bir türbe olduğunu düşünerek kabri ziyaret etmek için binaya gelmeye başladı.

"İŞLERİM ARTTI"

Bu durumun işlerinin artmasını sağladığını belirten Hamit Yerişkin şunları anlattı:"İşyerim Ankara- Samsun karayoluna yakın. O nedenle yoldan geçenler rahatlıkla görebiliyor. Bazen merak edip çatıdaki kabri soruyorlar. Biz de mezarın boş olduğunu, reklam amacıyla yaptığımız söylüyoruz. Bu şekilde işyerimize gelen ve daha sonra iş yaptığımız çok müşterimiz oldu. Bu sayede çevre illerden de iş aldım. Mezarın çok faydasını gördüm."

"ALTINDA YATIR OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORLAR"

İşyerinin önündeki caddeden geçerken mezarı gören vatandaşların dua okuduğunu anlatan Hamit Yerişkin şöyle devam etti: "Boş mezara dua edenlerde oldu. Zaman içerisinde bu mezarı türbe sanıp kabir ziyaretine bile gelenler oldu. Biz vatandaşlara anlatıyoruz ama, zaman zaman ziyaretçi akınına uğruyoruz. Bazı vatandaşlar binanın altında yatır olduğunu bu nedenle çatısına mezar yapıldığını düşünüyorlar. Bir defasında iki kişi mezarda cenaze olup olmadığına dair birbirleriyle iddiaya girip buraya geldiler. Çok güzel tepkiler alıyoruz."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler