Bu yöntem Trabzon'da ilk!

Trabzon'da ilk kez uygulanan, halk arasında 'At ile Terapi' olarak bilenen 'Hippoterapi' tedavi yöntemine başlandı.Trabzon Akçaabat’ta Düzköy yolu üzerinde bulunan Midillim At Çiftliğinde, bir organizasyon kapsamında,ilk kez uygulanan halk arasında “at il

Bu yöntem Trabzon'da ilk!

Trabzon'da ilk kez uygulanan, halk arasında 'At ile Terapi' olarak bilenen 'Hippoterapi' tedavi yöntemine başlandı.

Trabzon Akçaabat’ta Düzköy yolu üzerinde bulunan Midillim At Çiftliğinde, bir organizasyon kapsamında,ilk kez uygulanan halk arasında “at ile terapi” diye bilinen “Hippoterapi” tedavi yönteminin startı verildi.

Alternatif tıp tekniklerinden olan Hippoterapi tedavi yönteminin uygulayıcısı olan Akça Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Fizyoterapist'i Bayram Dündar, Hippoterapiyi Antalya ve İstanbul’dan sonra Anadolu’da bilimsel olarak başlatmış olmanın gururunu taşıdığını belirterek, "Trabzonumuzdaki hastalar ve aileleri hippoterapi tedavisi için şehir dışına çıkmak zorunda kalıyordu, bu işi başlatmış olmakla onların problemlerini kendi memleketlerinde ve evlerinde çözümlemeyi hedeflemekteyiz.

At çiftliği olan yerlerde at ile terapi veya hippoterapi yapıyoruz denilerek insanlarımızı aldatabiliyorlar, bu konuda dikkatli olmalıyız. Hippoterapi çocuk ve yetişkin hastalarımızın oturabilmesine, ayakta durabilmesine, yürüyebilmesine büyük katkılar sağladığı gibi, down sendromlu çocuklarımızın, otistik çocuklarımızın pisiko-sosyal gelişimlerini inanılmaz arttıran, dil-konuşma problemi olan çocuklarımıza çok ciddi destek olan bir yöntemdir. Tedaviye başlamadan önce; kullanılacak at ile ilgili yürüme analizleri gibi detaylı ve kapsamlı tüm değerlendirmeleri yapıyoruz ve hippoterapiye uygun olup olmadığına bakıyoruz. Daha sonrada hastalarımızı değerlendirip çözeceğimiz sağlık problemini belirliyoruz. Son olarak hangi ata hangi hastamızı alacağımızı tespit ediyoruz" dedi.

Dündar, bu hazırlık aşaması ve tedavi programı süreçlerinden ötürü, bu yöntemin başarılı olması sadece ve sadece hippoterapi eğitimi almış fizyoterapistler ile olacağını sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel