Bu tam LAZ işi oldu!

Rizeli Ahmet Safi, odun çekmek için benzinle çalışan teleferik kurdu. Ancak yakıt masrafları artınca sisteme piknik tüpü monte ederek LPG kullanmaya başladı.Doğu Karadeniz bölgesinin engebeli yapısı bazı zorlukları da beraberinde getiriyor. Yörede özellik

Bu tam LAZ işi oldu!


Rizeli Ahmet Safi, odun çekmek için benzinle çalışan teleferik kurdu. Ancak yakıt masrafları artınca sisteme piknik tüpü monte ederek LPG kullanmaya başladı.

Doğu Karadeniz bölgesinin engebeli yapısı bazı zorlukları da beraberinde getiriyor. Yörede özellikle yük taşımada sıkıntılar yaşanıyor. Vatandaşlar yüklerini bazen sırtlarında bazen de makinalarda taşıyorlar.

Rizeli, Ahmet Safi adlı vatandaş yüklerini makineyle taşıyordu. Yakıt masrafları artmaya başlayınca düşündü, çare üretti. LPG'li araçlardan esinlenen Safi, piknik tüpünü küçük motoruna bağlayarak yakıt sarfiyatını azaltmayı başardı.

Şimdi, daha çok odunu daha az masrafla taşıyor. Ahmet Safi'nin buluşu, komşularını da sevindirdi. Piknik tüplü motor, onların da işine yarayacak.

Buluş, bazılarına şimdiden ilham kaynağı olmaya başladı bile...

Ahmet Safi kayığına da LPG takmayı planladığını söyledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler