"Bu proje Trabzon'un geleceği"

Trabzon'da arazilerin büyük bölümünün engebeli, dik ve küçük parseller şeklinde olması nedeniyle son yıllarda sanayi yatırımları için farklı alternatifler aranıyor.Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Suat Hacısalihoğlu yaptığı aç

"Bu proje Trabzon'un geleceği"

Trabzon'da arazilerin büyük bölümünün engebeli, dik ve küçük parseller şeklinde olması nedeniyle son yıllarda sanayi yatırımları için farklı alternatifler aranıyor.

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Suat Hacısalihoğlu yaptığı açıklamada, Trabzon ekonomisinin bir önceki yıla oranla büyüme gösterdiğini ifade etti.

Trabzon'un büyümesinde sanayi ve ticaretin ön planda olduğunu vurgulayan Salihoğlu, şunları söyledi:

"Sanayinin il ekonomisindeki payı yaklaşık yüzde 19-20'ye ulaştı. Trabzon'da şu aşamada iki organize sanayi bölgesi var. Tamamen dolu. Üçüncü organize sanayi bölgesinin parsel dağıtımına da bu yıl içerisinde başlanacak. Üçüncü organize sanayi bölgesinde 50 parselimiz bulunmasına rağmen talepte bulunan firma sayısı 170 civarında."

Trabzon'a gelen yatırımcıların her geçen yıl artarak devam ettiğini belirten Hacısalihoğlu, şöyle devam etti:

"Yatırımcının fazlalığı nedeniyle özellikle sanayiciler için çalışmalar yapıyoruz. Bölgemizde sanayi için arazi bulmak çok pahalıya mal oluyor. Bunun için deniz dolgusu üzerine yatırım adası yapılması projesni ön plana çıkardık. Projenin çalışmalarını yaptık ve Sayın Başbakanımıza ilettik. Bu konuda Başbakanımızın desteğini aldık. Proje çalışmalarımızı sürdürüyoruz."

-Yatırım adası projesi

Trabzon'da sanayinin ihtiyaç duyduğu alanı yatırım adaları üzerinde gerçekleştirmeyi düşündüklerini de belirten Hacısalihoğlu, "Projeye büyük bir talep var. Projenin bir an önce hayata geçmesini sağlayacağız" dedi.

 Doğu Karadeniz Yatırım Adası ve Endüstri  Bölgesi için ilk hesaplamalara göre 16 milyon metreküp dolgu alanı ve ileride liman olarak kullanılabilecek alan oluşturulacağını ifade eden Hacısalihoğlu,  "Doğu Karadeniz Yatırım Adası ve Endüstri Bölgesi şehrimizin ve bölgemizin geleceğidir. Lojistik merkez ile birbirini tamamlayan projelerdir" diye konuştu.

Yatırım Adası Projesinin Arsin ilçesinde kurulması planlanıyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel