Bu polis çiçek mi suluyor?

Yorum sizin biz sadece Vali Abdil Celil Öz'ün üç açıklamasını ve karşılaşma sırasında çekilen fotoğrafı yayımladık...04.03.2014 Vali beyin açıklaması...Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, 10 Mart günü Trabzon Avni Aker Stadyumu’nda oynanacak olan Trabzonspor-F

Bu polis çiçek mi suluyor?

Yorum sizin biz sadece Vali Abdil Celil Öz'ün üç açıklamasını ve karşılaşma sırasında çekilen fotoğrafı yayımladık...

04.03.2014 Vali beyin açıklaması...

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, 10 Mart günü Trabzon Avni Aker Stadyumu’nda oynanacak olan Trabzonspor-Fenerbahçe maçıyla ilgili bir dizi tedbirler alınacağını belirterek, maçın gergin bir ortamda geçmemesi adına her kesimden gruplarla görüşeceklerini söyledi. Vali Öz, konuyla ilgili açıklamasında gerekirse evlerin balkonlarına güvenlik güçleri yerleştireceklerini belirterek herkesi sağ duyulu olmaya çağırdı. Vali Öz, “Fenerbahçe maçıyla ilgili valilik olarak tedbirlerimizi alacağız. Gerekirse evlerin balkonlarına güvenlik güçlerimizi yerleştireceğiz. Maçın gergin bir ortamda geçmemesi için ilgili tüm kesimlerle bir araya gelerek ortamı yumuşatma adına girişimlerimiz olacak. Ancak her şey kafada bitiyor. Eğer insanımızın kafasına olay çıkarmayı koymuşsa bunu önleme adına fazla bir şey yapamazsınız. Biz de valilik olarak bu konudaki gerekli tüm tedbirlerimizi alacağız" dedi.

05.03.2014 Vali bey sözleri yumuşattı...

Seçim dönemi nedeniyle ilde mitinglerin olduğunu hatırlatan Valiz Öz, "Bütün bunlarda oldu gibi futbol müsabakalarında da bizim önleyici tedbirlerimiz var. Bu önleyici tedbirlerde bazen önleyici aramalar yapıyoruz. Güvenlik birimlerimizi belli noktalara yerleştiriyoruz. Bu bizim kendi iç işleyişimizdir ve zaman zaman da yedek kuvvetlerimiz oluyor. Bu güvenlik tedbirlerini uygulamak durumundayız. Trabzonspor’la ilgili konuda da arkadaşlarımıza açıklamayı yaptıktan sonra, bu işin barış ve kardeşlik içinde güzel bir şekilde ilerleteceğimizi, bir sıkıntı beklemediğimizi belirttikten sonra genel görevimiz gereği güvenlik tedbirlerini planladık ve alacağımızı söyledik. Bu nedir, hem seyircinin, hem ev sahibi ve misafir takımın stada ulaşımı, yolcu edilmesi konusunda gerekli tedbirleri alacağız dedik. Bu tedbirlerin içerisinde belki çok dikkat çeken ve ön plana çıkarılan husus, 'balkon ve çatılarda' da mı tedbir alınacak konusu. Türk Telekom kavşağına kadar olan dar alanda düşüncemiz şu; bizim kamu binalarımız var, terk edilmiş oturulmayan binalar var. Buralarda güvenlik görevlilerimiz hakim olmak açısından bulunabilir. Onun dışında çevrede bir hareketlilik olursa ona karşı arkadaşlarımızın duyarlı olması. Düşüncemizin esası buydu. Yoksa biz güvenlik tedbiri alacağız diye bir vatandaşın evine girip çatısına polis çıkaralım gibi bir düşünce asla olamaz. Bu maç için olur, başka bir toplumsal olay için olur, bir toplantı için olur. Zaman zaman yapılan konferans ya da seminerlerde de bu tür tedbirler alınır" şeklinde konuştu.

11.03.2014 keskin nişancı sözleri yalandır...

Abdülcelil Öz; "Her yerde oldugu gibi biz de bu maç için gerekli önlemleri aldık. Burada 1 hafta öncesinden önlemler aldığımız haberleri gerçek dışıdır. Ancak, buradaki atmosferi tahmin ettik ve ona gore müdahale ettik. Keskin nişancıları çatılara yerleştirdiğimiz haberleri de gerçeği yansıtmıyor" dedi.

Bu fotoğtaf dün gece çekildi... 

fft104mm2825418.jpg

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler