Bu köpek Dünya'da tek! O da Trabzon'da...

Trabzon'un Erdoğdu Mahallesi'nde oturan Emine ve Mehmet Bal çiftinin 16 yıldır çocukları gibi baktıkları Pekines cinsi köpek, 17. yaşına girecek. Yaşlı çift köpeklerinin hem cinslerine göre 4 yıl daha fazla yaşamasının sırrının araştırılmasını istiyor."HO

Bu köpek Dünya'da tek! O da Trabzon'da...


Trabzon'un Erdoğdu Mahallesi'nde oturan Emine ve Mehmet Bal çiftinin 16 yıldır çocukları gibi baktıkları Pekines cinsi köpek, 17. yaşına girecek. Yaşlı çift köpeklerinin hem cinslerine göre 4 yıl daha fazla yaşamasının sırrının araştırılmasını istiyor.

"HOLLANDA'DAN SATIN ALDIK"

Emine Bal, köpeklerini Hollanda'da çalışırken henüz 2 aylıkken satın aldıklarını ifade ederek "Bize köpeği aldığımızda en fazla 12 yaşına kadar yaşadığını söylediler. Ancak köpek 12 yaşını geçmesine rağmen hala hayatta.

"VETERİNER İNCELEMEK İÇİN İSTEDİ AMA VERMEDİK"

Veterinere götürdük o da şaşkınlığını gizleyemedi. Veteriner köpeği bakmak için bizden istedi ancak ona vermedik. 16 yıldır sadece gözünde bir sorun oldu veterinere de onun için götürüp tedavi ettirdik" dedi.

"TAVUK, SUCUK VE ETLE BESLEDİK"

Köpeğin beslenmesine çok dikkat ettiklerini ve bugüne kadar sulu bir yemek hiç yedirmediklerini kaydeden Bal "Tavuk, sucuk ve etle besledik. Artık onları da yemiyor, hazır konserveler alıyorum onlarla besliyorum" diye konuştu.

Köpeğin cinsinin 'Pekines' olması ve Çin'den Türkiye'ye gelmesi nedeniyle köpeğin ismini Pekin koyduklarını belirten Mehmet Bal ise "Ben Pekin'i görmeden duramam. Her an onu sevmek istiyorum. Yabancı birileri geldiğinde anlıyor, ısırmaya çalışıyor" şeklinde konuştu.

"BU GİDİŞLE O YAŞAR BİZİ YOLLAR"

Bal çifti, ilerlemiş yaşlarına rağmen köpeklerini çok sevdiklerini "Bu gidişle o yaşar bizi yollar" diyerek köpeklerinin daha uzun yaşamasını umduklarını belirttiler.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel