Bu kadın ayakkabı tamir ediyor

Rize'de, lise ikinci sınıftayken öğrenimini yarıda bırakmak zorunda kalan Serpil Birinci, tesadüfen gördüğü ilan üzerine başladığı ayakkabı tamirciliğini 8 aydır sürdürüyor.Çeşitli nedenlerden dolayı lise eğitimini tamamlayamayan Birinci, ailesine katkı s

Bu kadın ayakkabı tamir ediyor

Rize'de, lise ikinci sınıftayken öğrenimini yarıda bırakmak zorunda kalan Serpil Birinci, tesadüfen gördüğü ilan üzerine başladığı ayakkabı tamirciliğini 8 aydır sürdürüyor.

Çeşitli nedenlerden dolayı lise eğitimini tamamlayamayan Birinci, ailesine katkı sağlamak amacıyla iş aramaya başladığı sırada, kent merkezindeki bir ayakkabı tamircisinin ''eleman aranıyor'' ilanını fark etti.

İş başvurusu kabul edilen ve burada çalışmaya başlayan Birinci, ilk etapta tamire getirilen ayakkabıların kime ait olduğunu kaydetmeye başladı. Daha sonra iş yeri sahibi Nihat Nalbant'tan eğitim alan Birinci, ayakkabıların küçük çaplı tamirlerini yapmaya başladı, bu müşterilerin de dikkatini çekti.

Birinci, yaptığı açıklamada, 8 aydır çalıştığı ayakkabı tamircisinde her gün işin yeni inceliklerini öğrendiğini ve işini dahada çok sevdiğini anlattı.

İş başvurusu öncesi ve sırasında yoğun eleştiri aldığını dile getiren Birinci, ''Çalışmak istediğimi söyleyince, erkek işi olduğu için zorlanacağımı söylediler. Başvurumu yaptım, patron çalışmaktaki kararlılığımdan beni kabul etti. İlk gün zor geçti, çok tepki aldım, işi bırakmayı bile düşündüm. Sonra ustamın ve bayan müşterilerin desteği ile alıştım. Şimdi çok mutluyum'' diye konuştu.

Kadınların her meslekte başarılı olabileceğini söyleyen Birinci, ''Meslek öğrendim ve halen öğreniyorum. Ustam kadar olmasa da ayakkabı tamiri yapabiliyorum. Bayanların yapamayacağı iş yok. Yapmak istedikten sonra her şeyi yapabiliyoruz. Bunu gösterdiğimi düşünüyorum'' dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler