Bu işçilerin hiç bir güvenliği yok

Soma faciası sonrası ülke gündemine gelen iş güvenliği konusu Giresun’da bir kez daha gözler önüne geldi.Yedi katlı bir apartmanda izolasyon çalışması yapan işçiler hiçbir güvenlik önlemi olmadan çalışıyor. Apartmanın dış cephesine kurulan çalışma iskeles

Bu işçilerin hiç bir güvenliği yok

Soma faciası sonrası ülke gündemine gelen iş güvenliği konusu Giresun’da bir kez daha gözler önüne geldi.

Yedi katlı bir apartmanda izolasyon çalışması yapan işçiler hiçbir güvenlik önlemi olmadan çalışıyor. Apartmanın dış cephesine kurulan çalışma iskelesinde hiçbir güvenlik önlemi olmadan çalışan işçiler, "maalesef Türkiye’nin her yerinde olduğu gibi bizde de iş güvenliği yok" dediler.

Giresun'un Atatürk Bulvarı Sazbeyi mevkisindeki 7 katlı bir apartmanın dış cephesinde yapılan izolasyon çalışmasında işçilerin bir güvenlik önlemi olmadan çalışması ve yaklaşık 30 metreye emniyetsiz tırmanmaları görenleri hayrete düşürdü. Özel bir firma tarafından yapılan izolasyon çalışmasında görevli 55 yaşındaki Şerafettin Çakrak, şöyle konuştu: “Burada ısı yalıtımı montalama işi yapıyoruz. Türkiye’de çalışma şartlarını bilmeyen yok. Dört dörtlük güvenli çalışmıyoruz. Kara balta çalışıyoruz. Şuan tezgah kuruyoruz. Sadece Giresun’da değil tüm Türkiye’de maalesef bu şekilde çalışılıyor. Biz burada güvenli çalışamıyoruz. Kendi gayretlerimizle çalışıyoruz. Firmalar bir iş veriyor onu yerine getiriyoruz. Belki bir yıl boyunca başka bir iş alamayacağız. Bu şekilde çalışıyoruz.”

“18 YAŞINDA VE EMNİYETSİZ 30 METREYE TIRMANIYOR”

Firma çalışanlarından 18 yaşındaki Suat Tanrıverdi de şuan iskele kurduklarını belirterek şunları söyledi: "Daha sonra binanın montalamasını yapacağız. İskeleyi kurarken zorluk yaşanıyor. Halatı çektiğimizde üstte bulunan usta halatı elinden kaçırırsa aşağıya düşme riski var. İlk zamanlar bu işi yaparken korkuyordum ama şimdi korkum ve sıkıntım yok. Aslında bu işi yaparken düşme esnasında bizi tutacak kemer gibi bir şey olması lazım. Değişik şeylerde yapılıp önlemlerde alınabilir ama yok.” İşçilere yardımcı olan apartman görevlisi İsmail Karadağ da, ”İşçilerin güvenli çalışma ortamı yüzde elli gibi. İşçilerin çalışırken bel kemeri, kafalarında baretleri ve makaraları olsa daha güvenli olur. Ama Türkiye’nin şartları böyle” diye konuştu.

20140518aw093141_03.jpg

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel