Bu ilaçlarla Batum'a gitmeyin!

Haber61.Net / Haber Merkezi - Türkiye'nin Gürcistan Batum Başkonsolosluğundan yapılan açıklamada Türkiye'den turist olarak Gürcistan'a giren vatandaşları uyardı. Bir süre önce gündeme gelen ve 20 vatandaşımızın bu gerekçe ile tutuklandı bu ülkede konu ile

Bu ilaçlarla Batum'a gitmeyin!

Haber61.Net / Haber Merkezi - Türkiye'nin Gürcistan Batum Başkonsolosluğundan yapılan açıklamada Türkiye'den turist olarak Gürcistan'a giren vatandaşları uyardı. Bir süre önce gündeme gelen ve 20 vatandaşımızın bu gerekçe ile tutuklandı bu ülkede konu ile alakalı ilke resmi bir açıklama yapılmış oldu. Haber61.Net'e resmi yetkililerce yapılan açıklamada, " Gürcistan makamları ülkeye ilaç sokulmasına ilişkin kurallarında değişiklikler yapmıştır. Gürcistan’a ilaç ve hap getirilmemesini tavsiye ederiz. Vatandaşlarımızı aşağıdaki ilaçlarla Gürcistan’a kesinlikle gelmemeleri konusunda uyarmak isteriz. “Benical Cold, Coldax, Duact, Sudafed, Cold Stop, T-dol 100, Raydol 100, A-ferin, Supra Cold, DroFlu Cold, Katarin Forte, Dolorin Cold, Acetaminophen Codeine 300/10, Chlordiazepoxide, Diphenoxylate, Clonazepam” Etken maddeleri psikotropik nitelikli olan yukarıdaki ilaçlarla Gürcistan’a gelinmesi halinde hapis ve para cezaları sözkonusu olabilir. Aynı durum kırmızı, yeşil reçeteli ve kontrole tabi ilaçlar için de geçerlidir."ifadelerine yer verildi.

Açıklama "Gürcistan’a beraberinde mutlaka ilaç getirmesi gereken vatandaşlarımızın, reçetelerinin, doktor raporlarının ve reçeteyi veren doktorun mesleki ehliyetini belgeleyen bir belgenin Apostilli İngilizce ya da Gürcüce tercümesini beraberlerinde bulundurmaları zorunludur. Aksi halde ciddi hukuki sorunlar sözkonusu olabilmektedir."şeklinde devam etti. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler