Bu göle hangi turist gelir?

 Yıldızlı Belediye Meclisi Üyesi İbrahim Durmuş, "Göl yüzeyi yağ tabakasıyla kaplı. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünü aradım, gelip gölden numune almışlar. Sorumluluğu belediyeye atıyorlar. Gölü besleyen dere boyunca petrol istasyonundan halı yıkama fabr

Bu göle hangi turist gelir?

 

Yıldızlı Belediye Meclisi Üyesi İbrahim Durmuş, "Göl yüzeyi yağ tabakasıyla kaplı. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünü aradım, gelip gölden numune almışlar. Sorumluluğu belediyeye atıyorlar. Gölü besleyen dere boyunca petrol istasyonundan halı yıkama fabrikasına pek çok fabrika var. Bu fabrikaların denetlenmesi gerekiyor. Bu göl artık ölüyor" dedi. 
 
BİZ SAHİP ÇIKALIM
Göl çevresinde arazisi bulunan İshak İlyas ise, kirliliğin temel nedenlerinden birinin gölün sahipsizliğinden kaynaklandığını belirterek, "Burada 5 yıl önce başlayan yatırımlar da son 2 yıldır durmuş durumda. Bize müsaade edilirse bu gölün kirlenmesinin de önüne geçebiliriz. Sahipsiz bir gölün kirletilmesinin önüne geçilemez" dedi. 
 
BELEDİYE VE JANDARMA DENETLEMELİ
Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü yetkilileri ise, "Göl bölgesi ile ilgili sorumluluk İl Özel İdaresi ile Yıldızlı Belediyesi’ndedir. Bize belediye ihbarda bulunur, tespitte bulunup bildirirse biz de gerekli işlemleri yaparız. Çevreyi kirletenlere karşı jandarma ve belediyenin kabahatler kanununa göre işlem yapması gerekiyor. Göl suyundan numuneler aldık ve Ankara’ya laboratuvara gönderdik. Gölün yüzeyinde oluşan tabaka hakikaten madeni yağ gibi ama yağ değil. Gelecek laboratuvar sonucuna göre değerlendirme yapacağız" açıklamasını yaptı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler