Bu eziyet Trabzon'a reva mı?

Evet Burası Trabzon,Yıllardan beri trafiğine bir türlü çözüm bulunamayan, raylı sistem, tren derken büyük bir köy haline dönüştürülen Trabzon.Yolda yürüme keyfinin, yok olduğu Trabzon.Şehir içi yolcu taşımacılığını koca koca minübüsleri daracık sokaklara

Bu eziyet Trabzon'a reva mı?

Evet Burası Trabzon,

Yıllardan beri trafiğine bir türlü çözüm bulunamayan, raylı sistem, tren derken büyük bir köy haline dönüştürülen Trabzon.

Yolda yürüme keyfinin, yok olduğu Trabzon.

Şehir içi yolcu taşımacılığını koca koca minübüsleri daracık sokaklara doldurarak çözmeye çalışan Trabzon.

Toplu taşımacılık adına sadece otobüslerin kullanıdığı, onları kullanan vatandaşlara da saygı gösterilmeyen Trabzon.

İzlediğiniz bu görüntüler bu gün Trabzon sokaklarından.

Trabzon Beldiyesi'ne ait otobüsü kullanmak isteyen vatandaşların, buna paralel olarak da belediye otobüsünü kullanan şoförlerin çektiği eziyet  demokratikleşme çalışmalarını büyük bir övgüyle yürüten Türkiye için "Bu mu bize saygı" dedirtecek  cinsten.

Belediye otobüs durağına ait alana çekilmiş vasıtalar otobüs geliyor mu, gelmiyor mu diye durakta bekleyen vatandaşların görüş alanını tamamen kapatırken, otobüsü kollayan vatandaşlar görüş açısı yakalamak adına kucaklarındaki çocuklarıyla anayola çıkmak zorunda kalıyorlar.

Diğer bir traji komik olansa durağı istila edilmiş olan Belediye otobüsleri sadece iki şerit olan yolun bir şeridini ihlal ederek yol ortasında yolcularını almak durumunda bırakılıyor.

İşte burası Trabzon, bu sadece trafik karmaşasından çok küçük bir örnek.

Yıllardan beri siyasi rant uğruna Trabzon trafiğinin sorunlarının çözülmemesi ve Trabzon'u büyük bir köy görüntüsüne dönüştüren minibüslerle şehir içi taşımacılığa mecbur bırakılması ise Trabzon'u yönetenlerin bir ayıbı olsa gerek.

Hele hele seçilmeden önce hafif raylı sistem, tren, teleferik sözü verenlerin 3 -5 oy uğruna sözünü yerine getirmeyerek yoktan bahaneler üretmesi ise başlı başına kos koca bir ayıp. 

durak.jpg

trabzon_otobus.jpg

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel